Asiakastiedote 16.12.2016
Tullin asiakasneuvottelukunta käsitteli ajankohtaisia asioita

16.12.2016 17.15
Tiedote

Tullin asiakasneuvottelukunta kokoontui 15.12.2016 Pasilassa. Asiakasneuvottelukunta koostuu elinkeinoelämän järjestöjen sekä Tullin edustajista.

Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen toimii kokouksen puheenjohtajana. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Valtiovarainministeriön ja sisäministeriön selvitys Tullin hallinnollista asemasta ja ohjauksesta on valmistunut. Selvityksessä esitettiin Tullin säilymistä itsenäisenä virastona, hallinnon alalla Sisäministeriön ohjauksessa, mutta tullauksen ja verotuksen osalta valtiovarainministeriön ohjauksessa. Hallitus päättänee  asiasta alkuvuodesta 2017.

Verotustehtävien siirto verohallinnolle voidaan toteuttaa suunnitellusti. Valmisteverotus ja autoverotus siirretään Verohallintoon 1.1.2017. Tullista Verohallintoon siirtyy n. 200 henkilöä. Asiakkaan näkökulmasta vain toimivaltainen viranomainen, yhteys- ja tilitiedot vaihtuvat, mutta palvelut, menettely ja lainsäädäntö säilyvät ennallaan.

Rajavartiolaitoksen esitys sulkea Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat yöaikaan ei toteudu, mutta Vartiuksen, Kuusamon, Sallan ja Raja-Joosepin aukioloaikoja saatetaan lyhentää.

Keskustelua käytiin myös EU:n ulkopuolelta lisääntyneestä verkkokaupasta ja sen vaikutuksista verokertymään. Myös verkkokaupan tuoteturvallisuus nousi esille.

Lisätietoja: tulliylitarkastaja Marjo Saastamoinen (marjo.saastamoinen(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet