Tullihuutokaupat Helsingin tullissa

8.5.2017 8.30
Tiedote

Helsingin tulli myy valtiolle tuomittuja ja eri perusteilla tullivalvontaan jääneitä tavaroita

Helsingin tulli myy valtiolle tuomittuja ja eri perusteilla tullivalvontaan jääneitä tavaroita tullikoodeksin (EU) N:ro 952/2013 198 artiklan ja tullilain 80 §:n nojalla järjestettävissä tullihuutokaupoissa. Huutokaupoissa myydään erilaisia tavaroita, ei kuitenkaan tupakka- tai alkoholituotteita eikä tavaroita, joihin liittyy maahantuonti- tai käyttörajoituksia. Tullihuutokaupassa voidaan myydä myös Tullin käytöstä poistettuja ajoneuvoja ja muuta tavaraa.

Tulli ei vastaa myytävien tavaroiden ja ajoneuvojen laadusta, määrien oikeellisuudesta, kunnosta, käyttöturvallisuudesta tai soveltuvuudesta ilmoitettuun käyttöön. Tulli ei myöskään vastaa auton mittarilukeman, vuosimallin tai muiden ilmoitettujen tietojen oikeellisuudesta. Tavarat ja ajoneuvot myydään sellaisessa kunnossa kuin ne ovat. Tullihuutokaupasta ostettuja tavaroita ei voi vaihtaa eikä palauttaa.

Huutokauppahintaan lisätään arvonlisävero, ellei huutokauppaluettelossa ole ilmoitettu muuta. Tavarat on maksettava huutokauppatilaisuudessa pankkikortilla tai käteisellä. Tullihuutokaupasta ostettua ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eikä merkitä rekisteriin, ennen kuin ajoneuvosta määrättävä autovero on maksettu.

Lisätiedot ja tarkemmat huutokauppaehdot ilmoitetaan ja huutokauppaluettelo myytävistä tavaroista jaetaan erikseen kunkin huutokaupan alussa.

Seuraava huutokauppa 11.5.2017 

Seuraava tavara-  ja ajoneuvohuutokauppa järjestetään torstaina 11.5.2017 klo 12 alkaen osoitteessa Vanha Porvoontie 231, A-talo, 01380 Vantaa. Myytäviin tavaroihin ja ajoneuvoihin voi tutustua samana päivänä klo 11–12.

Tietoja myytävistä tavaroista ja ajoneuvoista annetaan noin viikkoa ennen huutokauppaa puhelimitse, p. 040 332 1102. Huutokauppaluettelo julkaistaan Tullin nettisivuilla noin viikkoa ennen huutokauppaa.

Helsingin tulli

Asiakastiedotteet