Tulli pilotoi liitetiedostojen sanomapalvelua ja asiakastestauksen testiautomaatiopalvelua

28.2.2017 8.08
Tiedote

Tullin ilmoituksiin tarvittavat liiteasiakirjat voi jatkossa lähettää liitetiedostojen palvelun kautta suorana sanoma-asiointina.

Uusi palvelu mahdollistaa tuonnin ja viennin ilmoitusten liitteiden lähettämisen sanomalla.

Tullin asiakkaan järjestelmä lähettää suoraan sanoma-asiointiin aina ensin tulli-ilmoituksen Upload-operaatiolla. Suora sanoma-asiointi antaa onnistuneesti vastaanotetulle sanomalle yksilöllisen tallennustunnuksen (MessageStorageld), jonka asiakkaan järjestelmä saa Upload-operaation vastauksessa. Asiakkaan järjestelmä lähettää ilmoitussanoman liitteet yksi kerrallaan ja antaa liitesanoman mukana ilmoitussanoman tallennustunnuksen.

Testiautomaatiopalvelu antaa Tullin asiakkaille mahdollisuuden tehdä suoran sanoma-asioinnin testausta ajasta ja paikasta riippumatta. Testiautomaatiopalvelun avulla Tullin asiakkaiden on tarkoitus pystyä suorittamaan itsenäisesti omien järjestelmiensä testaus Tullin rajapintaa vasten ja varmentamaan, että heidän järjestelmänsä osaavat tuottaa Tullille lähetettävät sanomat oikein ja käsitellä Tullin lähettämiä vastaussanomia.

Liitetiedostojen sanomapalvelua ja testiautomaatiopalvelua pilotoidaan Tullin asiakkaiden kanssa kevään ja kesän 2017 aikana. Pilotoinnin tavoitteena on kerätä palautetta ja kehittämisideoita molemmista palveluista.

Jos yrityksenne on kiinnostunut osallistumaan liitetiedostojen sanomapalvelun ja testiautomaatiopalvelun pilotointiin kanssamme, ilmoittautukaa sähköpostitse 8.3.2017 mennessä osoitteeseen irene.m.lahtinen(at)tulli.fi.

Asiakastiedotteet