FI SV EN

Passituksen valtuutetun vastaanottajan purkaustuloksen koodin käyttö poikkeamissa 25.11.2017 alkaen

21.11.2017 10.52
Tiedote

Passitusjärjestelmän päivityksen 25.11.2017 jälkeen passituksen valtuutettu vastaanottaja voi käyttää tarkastustuloskoodia 2 pienten eroavuuksien ilmoittamisessa. Eroavuuksista, kuten ylilukuisista tavaroista ja pienistä painoeroista ilmoitetaan FITULR purkaustulossanomalla kohdassa, jossa ilmoitetaan sanoman tarkoitus. Koodi 2 lisätään koodiluetteloon 0093.

Koodia 2 käytetään, kun on havaittu pieniä eroavuuksia, jotka eivät vaikuta passituksen päättämiseen tai tullivelkaan. Kaikki lähtötoimipaikasta lähteneet tavarat on esitetty, mutta niistä on tarkoituksenmukaista ilmoittaa lähtötoimipaikalle. Näitä tapauksia on esimerkiksi:

  • puuttuva tai väärä kuljetusvälineen tunniste (esim. käytetty AUT-0)
  • matkanaikaisia tapahtumia ei ole kirjattu saateasiakirjalle, vaikka sellaisia on ollut
  • vähäisenä pidettävä poikkeavuus painossa, pakkauslajissa tai -merkinnöissä ilman havaittavaa tavaroiden näkyvää käsittelyä tai vaihtamista
  • on purettu ylilukuista tavaraa (samaa tai eri tavaraa) ja kyseiset tavarat tullaan asettamaan tai on asetettu väliaikaisen varaston kirjanpitoon tai uuteen tullimenettelyyn (esim. luovutus vapaaseen liikkeeseen).

Jos samalla passituksella on sekä ylilukuista että puuttuvaa tavaraa, käytetään tarkastustuloskoodia 4 ja merkitään ylilukuiset tavarat sen mukaisesti.

Lisätietoja: kuljetus.varastointi(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet