Asiakastiedote 2.12.2016
Odotatko joululahjaa ulkomailta - tarvitseeko siitä maksaa veroja tai ilmoittaa Tullille?

2.12.2016 16.25
Tiedote

Hauskaksi yllätykseksi tarkoitettu joululahja saattaa muuttua vastaanottajalleen rahanmenoksi, jos se saapuu EU:n tulli- tai veroalueen ulkopuolelta. Jos saat lahjan yksityishenkilöltä EU:n ulkopuolelta, ja sen arvo on yli 45 euroa, sinun pitää oma-aloitteisesti tullata se ja maksaa siitä maahantuontiverot.

Jos lahjan arvo on enintään 45 euroa, sitä ei tarvitse tullata, vaikka se tulee EU:n ulkopuolelta. Tähän on kuitenkin muutamia poikkeuksia, esimerkiksi alkoholi ja tupakka.

Saitko Postilta tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoituksen?

Saatat saada Postilta saapumisilmoituksen lahjalähetyksestä, jota sinun ei kuitenkaan tarvitse tullata. Voit pyytää lähetyksen vapautusta sähköpostitse tai nyt myös Tullin Nettituontipalvelussa. Vapautusta varten tarvitset tiedon lahjan sisällöstä ja sen arvosta. Selvitä siis ne lähettäjältä ennen vapautuspyynnön tekoa.

Tarkista vielä, ettei lahjasi ole poikkeustapausten joukossa

Poikkeuksia ovat esimerkiksi EU:n ulkopuolelta lähetettävät alkoholia tai tupakkaa sisältävät lahjat, jotka on tullattava ja joista on maksettava valmistevero ja arvonlisävero aina. Jos lahja sisältää hajuvettä, kahvia tai teetä, lue niitä koskevat ohjeet erikseen.

Muista, että tavaraa, joka on tilattu netistä toiselle henkilölle lähetettäväksi tai jonka on lähettänyt yritys, ei luokitella lahjaksi.

Lue lisää

UKK - Usein kysyttyä joululahjoista, valintakone, lahjalähetykset
Lue lisää tupakkalain maahantuontirajoituksista ja -kielloista
Posti säilyttää ja kuljettaa myös tulliselvitettävät paketit – Tulli tukee tulliselvityksen tekemisessä
Usein kysyttyä Nettituontipalvelusta
Tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoitus -video

Asiakastiedotteet