Muutoksia väliaikaisen varastoinnin ja tuonnin asiakasohjeissa

29.6.2017 14.53
Tiedote

Ohjeita väliaikaisen varastoinnin päättämisessä on muutettu. Sallittuihin poikkeamiin tavaran luovuttamisessa tavarakirjanpidon ja tuonnin luovutuspäätöksen välillä on lisätty tavaran sijaintitiedot, mukaan lukien varastotunniste.

Päivitetty ohje ”Milloin väliaikaisen varaston pitäjä saa luovuttaa tavarat, vaikka tuonnin luovutuspäätöksen tiedot poikkeavat kirjanpidon tiedoista?” on luettavissa: http://tulli.fi/yritysasiakkaat/kuljetus-ja-varastointi/varastoinnin-paattaminen.

Jos tuonnin tulli-ilmoituksessa on ilmoitettu virheellinen yleisilmoituksen tai saapumisen yleisilmoituksen MRN-numero tai siihen liittyvä tavaraerän numero, tiedot on korjattava ennen tavaran luovuttamista.

Korjattavat tiedot lähetetään sähköpostitse Sähköiseen palvelukeskukseen. Uuden käytännön mukaan sähköinen palvelukeskus kuittaa viestin vastaanotetuksi. Tavaroiden noutaja osoittaa korjatun tiedon väliaikaisen varaston pitäjälle sähköpostin tulosteella.

Päivitetty ohje ”MRN-numeron korjaaminen jälkikäteen” on luettavissa: http://tulli.fi/yritysasiakkaat/tuonti/edeltava-asiakirja-ilmoitettava-tuonti-ilmoituksella.

Tietojen oikea ilmoittaminen nopeuttaa tavaran luovutusta. Virheellisestä ilmoittamisesta Tulli voi kantaa virhemaksua.

Lisätietoja: kuljetus.varastointi(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet