Lentokonevalmistajien tukia koskevat riidat saattavat johtaa tullinkorotuksiin ja lisätulleihin EU:sta Yhdysvaltoihin tuotaville tuotteille – ota kantaa asiaan

20.12.2019 12.40
Tiedote

Mahdolliset vastatoimet koskevat Yhdysvaltojen ja EU:n välistä Airbus-riitaa. Yhdysvaltojen kauppahallinto (the Office of the United States Trade Representative, USTR) on ilmoittanut harkitsevansa lisätulleja uusille EU:sta tuotaville tuotteille ja/tai nykyisten 10–25 prosentin tullien nostamista jopa 100 prosenttiin.

Olemme kertoneet aiheesta aiemmin asiakastiedotteessa 14.5.2019.

Lista tuotteista, joille mahdollisia tullikorotuksia asetettaisiin, on julkaistu Yhdysvaltain virallisessa lehdessä (Annex II, s. 15–31). Lista on sama kuin USTR:n keväällä julkaisema luonnos, mutta lisätulleja ei kuitenkaan asetettu lokakuussa, kuten suunniteltiin. Listalla on mm. elintarvikkeita, hakkuutyökaluja, magneetteja ja kuparituotteita.

Voit ottaa nyt kantaa asiaan. Julkinen konsultaatio on käynnissä 13.1.2020 saakka. Ohjeet yhteydenottoon ovat liitteessä. USTR toivoo kommentteja myös siitä, pitäisikö ne tuotteet, joista tällä hetkellä maksetaan lisätullia (Annex I, s. 6-14), säilyttää listalla vai poistaa.

Lisätietoja:
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet