Yleisvakuus- ja maksunlykkäyslupia haetaan jatkossa sähköisesti

3.6.2019 15.11
Tiedote

Lupia voi alkaa hakea Luvat-palvelussa 5.6.2019. Palvelun löydät Tullin asiointipalveluiden etusivulta.

Mitä palvelussa voi tehdä?

Yritykset voivat hakea palvelussa yleisvakuus-ja maksunlykkäyslupia sekä selata lupatietojaan. Voit tallentaa lupahakemuksen luonnoksena, peruuttaa Tulliin lähetetyn hakemuksen sekä kopioida aikaisemman hakemuksen uuden pohjaksi. Voit myös liittää hakemuksiin liitteitä.

Kun olet lähettänyt hakemuksen Tulliin, saat tietoa hakemuksen käsittelyn määräajasta ja etenemisestä. Kun lupa on myönnetty, näet sen palvelussa. Lupa toimitetaan tiedoksesi myös turvasähköpostilla automaattisesti.

Palvelussa näet yrityksesi kaikki Tullin luparekisteriin tallennetut luvat, sekä voimassaolevat että päättyneet.

Mitä palvelussa ei vielä voi tehdä?

Jos haluat hakea muutosta voimassaolevaan lupaan, lähetä muutoshakemus Tullin lupakeskukseen sähköpostitse pdf-lomakkeella, kuten tälläkin hetkellä. Lomakkeet ovat Tullin verkkosivulla

Jos Tulli pyytää sinulta lisätietoja hakemuksen käsittelyn aikana, noudata Lupakeskuksen antamia ohjeita.

Unionilupaa haetaan edelleen komission kehittämän ja ylläpitämän Tullipäätökset-järjestelmän (CD) asiointiportaalin kautta. Unioniluvalla tarkoitetaan Tullin myöntämää lupaa, jota voidaan soveltaa useammassa kuin yhdessä jäsenvaltiossa. Ohjeet hakemisesta löydät Tullin verkkosivuilta.

Miten palveluun tunnistaudutaan?

Palvelua käytetään Katso-tunnisteella ja Luvat-palveluun liitetyillä rooleilla. Voit valita lukuoikeudet, käsittelijän roolin tai pääkäyttäjän oikeudet. Lukuoikeuksilla voit tarkastella lupien tietoja, käsittelijänä voit laatia hakemusluonnoksia ja pääkäyttäjänä voit lähettää hakemuksia Tulliin. Oikean käyttäjäroolin valitseminen on helppoa Tullin verkkosivuilla olevien ohjeiden avulla

Mistä saa neuvontaa?

Tullin yritysneuvonta neuvoo lupahakemusten täyttämisessä ja Luvat-palvelun käytössä. Jos olet kirjautunut palveluun, voit kysyä neuvoja chatissa. Ennen asiointia voit olla yhteydessä yritysneuvontaan sähköpostitse tai puhelimitse.

Yritysneuvonnan yhteystiedot Tullin verkkosivuilla.

Jos sinulla on kysyttävää vireillä olevasta hakemuksestasi tai haluat muutosta lupaasi, ota yhteyttä Lupakeskukseen.

Milloin palvelu laajenee?

Syyskuusta 2019 alkaen palvelussa voi hakea myös yksinkertaistuslupia sekä muutoksia lupiin. Kaikkia lupia voi hakea sähköisesti vuoteen 2020 mennessä.

Haluatko osallistua palvelun kehittämiseen?

Lupien sähköistä asiointia on alusta asti kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Anna meille palautetta asioinnistasi palautelomakkeella. Löydät lomakkeen Tullin asiointipalveluiden etusivun yläkulmasta.

Lisätietoja: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Kundmeddelande