Hyppää sisältöön

Vuosaaren tullin asiakaspalvelu lakkautetaan 1.6.2019 alkaen

Julkaisuajankohta 3.5.2019 10.54
Tiedote

Tulli lakkauttaa Vuosaaren tullin asiakaspalvelun 1.6.2019 alkaen. Asiointi Vuosaaressa on järjestetty hyödyntämällä sähköisiä palveluita ja muita vaihtoehtoisia asiointitapoja. Asiakaspalvelun uudelleenjärjestely on osa Tullin digitalisaatiota.

Pääosa Tullin palveluista on sähköisiä ja suurin osa asiakkaista käyttää niitä. Loput asioinnin palvelutarpeista on mahdollista hoitaa vaihtoehtoisilla asiointitavoilla ja asioinnin ajanvarauspalvelulla tietyissä rajoitetuissa tilanteissa. Tarvittaessa Tullin yritysneuvonta neuvoo asiakkaita tapauskohtaisesti käytössä olevissa asiointitavoissa.

Asiakaspalvelu lopetettiin yhteensä 21 tullitoimipaikassa

Tullitoimipaikkojen asiakaspalvelun keskittämisen taustalla on Tullissa vuonna 2014 käynnistetty hanke, jossa on tarkasteltu asiakaspalvelun tarvetta tullitoimipaikoissa. 1.6.2019 jälkeen Tulli on lakkauttanut hankkeen suunnitelman mukaisesti asiakaspalvelun 21 tullitoimipaikassa. Hanke päättyy nyt Vuosaareen.

‒ Hankkeen päättyessä voidaan todeta asiakkaidemme löytäneen pääsääntöisesti hyvin sähköisen asioinnin ja vaihtoehtoiset asiointitavat kanssamme. Haluankin kiittää asiakkaita joustavuudesta, jota ilman hanke ei olisi voinut onnistua kertoo veronkantopäällikkö Sari Bjong.

Asiakaspalvelun uudelleenjärjestely osa Tullin digitalisaatiota

Tullin asiakaspalvelu on siirtynyt lähes täysin verkkoon ja neuvonnan osalta myös puhelinpalveluun. Hankkeessa muutoksen kohteena on ollut n. 100 Tullin työntekijää, joille on kohdennettu uusia tehtäviä. Vuosaaressa muutos koskee kahdeksaa henkilöä.

‒ Tullin digitalisaatiossa on prosesseja hiottu ja uudistetaan tulliselvitysjärjestelmä taustajärjestelmineen. Pelkästään verkkokaupan volyymin kasvu edellyttää tehokkaita prosesseja ja tukijärjestelmiä. Kun hyödynnämme tehokkaasti tavaraa koskevia tietovirtoja, nopeutamme tavarakuljetuksia myyjältä ostajalle, kertoo asiakkuus- ja veronkantojohtaja Tom Ferm.


Lisätietoja
Ajanvarauksella toimivat toimipaikat
Sari Bjong, veronkantopäällikkö, p. 040 332 5063
Tom Ferm, asiakkuus- ja veronkantojohtaja, p. 040 332 2622

Mediatiedote