Hyppää sisältöön

Virkahuumekoirien suomenmestaruudesta kisataan 27.–29.9.2017 Kotkassa – Yleisö pääsee seuraamaan kisoja 27. ja 28. syyskuuta

26.9.2017 10.56
Tiedote

Tulli järjestää vuoden 2017 virkahuumekoirien suomenmestaruuskilpailut 27.–29. syyskuuta Kotkassa. Poliisin, Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen, Rikosseuraamuslaitoksen ja Tullin edustajat kilpailevat kisassa henkilökohtaisesta ja joukkuemestaruudesta. Yleisöllä on mahdollista seurata virkahuumekoirien kisatyöskentelyä yleisörasteilla keskiviikkona 27.9. ja torstaina 28.9.

Vuoden 2017 virkahuumekoirien suomenmestaruuskilpailuissa kuusi labradorinnoutajaa, parsonrusselinterrieri ja kolme belgianpaimenkoiraa ohjaajineen kisaavat henkilökohtaisesta ja joukkuemestaruudesta. Kilpailuissa on mukana aikaisemmissa kisoissa palkittuja kisakonkareita, mutta myös kilpailijoita, jotka kisaavat ensimmäistä kertaa. Myös vuoden 2016 virkahuumekoirien suomenmestari on mukana kilpailuissa puolustamassa viime vuoden mestaruuttaan.

Olipa koirakon sijoitus kilpailuiden huipentuessa perjantaina 29.9.2017 mikä tahansa, Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen kehottaa nauttimaan siitä Suomi 100 vuotta -teeman mukaisesti ”yhdessä”.

-  Yhdessä tekeminen on suomalaisten vahvuus, ja nämä virkahuumekoirien suomenmestaruuskilpailut ovat siitä erinomainen osoitus.

Tulli järjestää ensimmäistä kertaa virkahuumekoirien suomenmestaruuskilpailut niiden siirryttyä poliisikoirayhdistykseltä viranomaisten järjestettäviksi.

-  Yli vuoden ajan olemme tehneet järjestelyitä varmistaaksemme onnistuneet kilpailut. Monipuoliset etsintäpaikat ovat löytyneet yhteistyössä Kotkan sataman kanssa ja kilpailuja tuomaroi edustajat kaikista kisaan osallistuvista viranomaisista, kertoo kilpailunjohtaja, tulliylitarkastaja Marko Kiiski.

Virkahuumekoirien suomenmestaruuskilpailuissa koirakot näyttävät taitojaan niin tottelevaisuudessa kuin erilaisissa etsintätilanteissa, joissa huumausaineita etsitään muun muassa ajoneuvoista, piha-alueelta ja huoneistosta.

-  Suomessa kaikkien viranomaisten koiratoiminta on erittäin laadukasta, joten näissä kilpailuissa nähdään varmasti paljon erinomaisia suorituksia, ja erot parhaiden välillä jäänevät pieniksi, Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen toteaa.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kisoja yleisörasteille

Yleisö on tervetullut seuraamaan virkahuumekoirien suomenmestaruuskilpailuiden tottelevaisuusosiota keskiviikkona 27.9. kello 12–16 osoitteeseen Kiilatie 10, 48400 Kotka. Torstaina 28.9. yleisö pääsee seuraamaan Merikeskus Vellamossa (osoite Tornatorintie 99, 48100 Kotka) ajoneuvoetsintää kello 9–12 ja kello 13–16.

Virkahuumekoirien suomenmestaruuskisojen tunnelmia ja etenemistä voi seurata myös Tullin ja Tullikoirien Facebook-sivustoilta ja Tullin twitter-tililtä.

https://www.facebook.com/tulli.fi/

https://www.facebook.com/tullikoirat1

https://twitter.com/suomentulli - @suomentulli

Lehdistötiedotteet