Hyppää sisältöön

Virhetilanne: tuonnin tullauspäätöksille ei tulostu veron perustetta tietyissä tapauksissa

12.7.2021 10.00
Tiedote

Uusien tuonnin tulli-ilmoitusten tullauspäätöksille ei tulostu veron perustetta sellaisissa tapauksissa, joissa tulli-ilmoituksella on tietyn lisämenettelykoodin perusteella haettu tullittomuutta. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Vähäarvoisen tavaran (enintään 150 euroa) tulli-ilmoitus annetaan vakiomuotoisen tulli-ilmoituksen ilmoituspohjalla ja tavaralle haetaan tullittomuutta lisämenettelykoodilla C07.
  • Tulli-ilmoitus annetaan verorajan  yli toisesta EU-maasta Ahvenanmaalle tuotavista unionitavaroista tai muilta EU:n veroalueen ulkopuolisilta mutta tullialueeseen kuuluvilta alueilta (esimerkiksi Kanariansaarilta) Suomeen tuotavista unionitavaroista, joiden ilmoituksilla lisämenettelykoodiksi on ilmoitettava F15.
  • Tulli-ilmoitus annetaan sellaisista Turkista tuotavista teollisuustuotteista, joille haetaan etuuskohtelua tulliliittosopimuksen perusteella ja joista ilmoittajan on esitettävä A.TR.-tavaratodistus sekä käytettävä lisämenettelykoodia F16. Turkin lisäksi unionilla on vastaava tulliliittosopimus myös Andorran ja San Marinon kanssa.

Tiedotamme, kun virhe on saatu korjattua. Virhe korjataan viimeistään syksyllä 2022 tuonnin tulli-ilmoitusten uudistuksen seuraavassa vaiheessa. 

Lisätietoa:

yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet