Hyppää sisältöön

Venäjän tullin vaatimat vakuudet rahoitusyhtiöiden omistamista autoista

Julkaisuajankohta 18.9.2018 12.00
Tiedote

Venäjän tullisääntelylaki tuli voimaan 4.9.2018. Sen mukaan ulkomaisessa rekisterissä ja yksityiskäytössä olevia saman omistajan nimiin rekisteröityjä ajoneuvoja saa olla samanaikaisesti Venäjän alueella väliaikaisesti tullitta vain yksi kappale. Seuraavista samaan aikaan Venäjän alueelle saapuvista ajoneuvoista on asetettava maahantuontiverojen suuruinen vakuus, jonka määrä voi olla tuhansia euroja. Tämä sääntely on käytännössä estänyt rahoitusyhtiöiden omistamien ajoneuvojen haltijoiden matkat Venäjälle.

Venäjän tulli on ehdottanut, että jos se saa ennakkoon tiedot rahoitusyhtiöistä Suomen tullilta, se voi vapauttaa harkintansa mukaan kyseisen yhtiön omistamat autot vakuuden asettamisesta.

Rahoitusyhtiöt, joilla on tarve saada vapautus vakuuksien asettamisesta omistamilleen autoille voivat antaa kirjallisen suostumuksen Suomen tullille sähköpostitse osoitteeseen yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi viimeistään 24.9.2018. Muutkin yhtiöt kuin rahoitusyhtiöt voivat halutessaan lähettää kirjallisen suostumuksen samassa aikataulussa Suomen tullille.

Asian mahdollinen ratkaisu on Venäjän tullin päätösvallassa. Tulemme ilmoittamaan Venäjän tullin ratkaisusta saatuamme siitä tiedon.

Mediatiedote