Hyppää sisältöön

Venäjän tulli vapautti rahoitusyhtiöt autovakuudesta

Julkaisuajankohta 25.9.2018 14.00
Tiedote

Suomen tulli on toimittanut 21 autojen hankintaa rahoittavan yhtiön tiedot Venäjän tullille. Suomen tullilla on rahoitusyhtiöiltä kirjallinen lupa tietojen antamiseksi.

Venäjän tulli on maanantaina 24.9.2018 vastannut omien tarkistuksiensa jälkeen, että se ei vaadi vakuutta maahantulon yhteydessä Suomen tullin ilmoittamien yritysten omistamien autojen osalta. Venäjän tulli on jo lähettänyt alueellisille tulliviranomaisille määräyksen vapauttaa nämä yritykset vakuudesta.

Suomen tulli on ilmoittanut rahoitusyhtiöille Venäjän tullin päätöksestä.

Suomen tulli täydentää lähettämäänsä listausta tarpeen mukaan ja välittää sen edelleen Venäjän tullille tiedoksi. 21 rahoitusyhtiön lisäksi vain yksi, muu kuin rahoitusyhtiö, on ilmoittanut tietonsa välitettäväksi Venäjän tullille.  Autojen haltijat voivat varmistaa omilta rahoitusyhtiöiltään, kuuluuko heidän autonsa omistava rahoituslaitos vakuudesta vapautettujen joukkoon.

TAUSTA: Venäjän uusi tullisääntelylaki tuli voimaan 4.9.2018. Sen mukaan ulkomaisessa rekisterissä ja yksityiskäytössä olevia saman omistajan nimiin rekisteröityjä ajoneuvoja saa olla samanaikaisesti Venäjän alueella väliaikaisesti tullitta vain yksi kappale. Seuraavista samaan aikaan Venäjän alueelle saapuvista ajoneuvoista on asetettava maahantuontiverojen suuruinen vakuus, jonka määrä voi olla tuhansia euroja. Tämä sääntely on käytännössä estänyt rahoitusyhtiöiden omistamien ajoneuvojen haltijoiden matkat Venäjälle. Venäjän tulli ehdotti, että jos se saa ennakkoon tiedon luotettavasti toimivista rahoitusyhtiöistä Suomen tullilta, se voi vapauttaa harkintansa mukaan kyseisten yhtiöiden omistamat autot vakuuden asettamisesta.

Mediatiedote