Hyppää sisältöön

Varastolupia haetaan jatkossa sähköisesti

18.11.2019 14.50
Tiedote

Varastolupia ja niiden muutoksia haetaan Luvat-palvelussa 26.11.2019 alkaen. Palvelu on Tullin asiointipalveluiden etusivulla.

Mitä palvelussa voi tehdä?

Yritykset voivat hakea palvelussa nyt myös

  • väliaikaisen varaston lupaa (TST)
  • yksityisen tullivaraston lupaa (CWP)
  • yleisen tullivaraston lupaa (CW1 tai CW2)
  • muutoksia näihin lupiin.

Lisäksi palvelussa voi selata lupatietoja. Voit tallentaa lupahakemuksen luonnoksena, peruuttaa Tulliin lähetetyn hakemuksen ja kopioida aikaisemman hakemuksen uuden pohjaksi. Voit myös liittää hakemuksiin liitteitä.

Kun olet lähettänyt hakemuksen Tulliin, saat tietoa hakemuksen käsittelyn määräajasta ja etenemisestä. Kun lupa on myönnetty, näet sen palvelussa. Lupa toimitetaan tiedoksesi myös turvasähköpostilla automaattisesti.

Palvelussa näet yrityksesi kaikki Tullin luparekisteriin tallennetut luvat, sekä voimassaolevat että päättyneet. Palvelun kautta haetaan myös seuraavia lupia:

  • yleisvakuuslupa (CGU)
  • maksunlykkäyslupa (DPO)
  • yksinkertaistetun ilmoitusmenettelyn lupa (SDE)
  • lupa tulliselvitykseen kirjanpitoon tehtävällä merkinnällä (EIR).

Mitä palvelussa ei voi tehdä?

Muita kansallisia lupia haetaan edelleen Lupakeskukseen toimitettavalla hakemuslomakkeella. Lomakkeet ovat Tullin verkkosivulla.

Unionilupaa haetaan edelleen EU:n asiointipalvelusta. Unionilupa on Tullin myöntämä lupa, jota voidaan soveltaa useammassa kuin yhdessä EU:n jäsenvaltiossa. Ohjeet hakemisesta ovat Tullin verkkosivuilla.

Miten palveluun tunnistaudutaan?

Palvelua käytetään Katso-tunnisteella ja Luvat-palveluun liitetyillä rooleilla. Voit valita palvelussa lukuoikeudet, käsittelijän roolin tai pääkäyttäjän oikeudet. Lukuoikeuksilla voit tarkastella lupien tietoja, käsittelijänä voit laatia hakemusluonnoksia ja pääkäyttäjänä voit lähettää hakemuksia Tulliin. Oikean käyttäjäroolin valitseminen on helppoa Tullin verkkosivuilla olevien ohjeiden avulla.

Mistä saa neuvontaa?

Jos sinulla on kysyttävää vireillä olevasta hakemuksestasi, ota yhteyttä Lupakeskukseen.

Tullin yritysneuvonta neuvoo lupahakemusten täyttämisessä ja Luvat-palvelun käytössä. Jos olet kirjautunut palveluun, voit kysyä neuvoja chatissa. Ennen asiointia voit olla yhteydessä yritysneuvontaan sähköpostitse tai puhelimitse. Yritysneuvonta neuvoo myös silloin, kun haluat muutosta lupaasi ja haluat tarkempaa ohjeistusta esimerkiksi tullimenettelyistä.

Yritysneuvonnan yhteystiedot Tullin verkkosivuilla.

Milloin palvelu laajenee?

Maaliskuusta 2020 alkaen palvelussa voi hakea myös passituksen lupia.

Haluatko osallistua palvelun kehittämiseen?

Lupien sähköistä asiointia on alusta asti kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Anna meille palautetta asioinnistasi palautelomakkeella. Löydät lomakkeen Tullin asiointipalveluiden etusivun yläkulmasta.

Lisätietoja: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet