Hyppää sisältöön

Valmistatko putkien liitososia raudasta tai teräksestä tai tuotko niitä Kiinasta? Voit pyytää komissiolta polkumyyntitullin uudelleentarkastelua.

5.2.2020 15.25
Tiedote

Unionin tuottajat voivat esittää komissiolle kirjallisen pyynnön alkaa tutkia, pitääkö Kiinasta peräisin olevista raudasta tai teräksestä valmistetuista putkien liitososista kantaa myös jatkossa polkumyyntitullia.

Ellei uudelleentarkastelua aloiteta, Kiinasta peräisin olevien raudasta tai teräksestä valmistettujen putkien liitososien polkumyyntitullin viimeinen voimassaolopäivä on 29.10.2020.  Tuote luokitellaan esim. CN-koodiin ex 73079311 (esim. Taric-koodi 7307931199).

Ilmoitus on julkaistu EU:n virallisen lehden numerossa C 38, 5.2.2020. Lehdessä ilmoitetaan määräaika, johon mennessä unionin tuottajat voivat esittää uudelleentarkastelua koskevan pyynnön komissiolle. Pyyntö tulee toimittaa ilmoituksessa mainittuun osoitteeseen.

Komissio tutkii polkumyyntitullien käyttöönottoa koko EU:n kannalta. Suomen tullilla ei ole asiassa ratkaisuvaltaa. Tulli ainoastaan tiedottaa asiasta.

Jos asia koskee yritystäsi, on tärkeää toimia määräajassa, koska tämä on ainoa tapa vaikuttaa asiaan.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet