Hyppää sisältöön

Tullivarastoinnin täydennettyjä sanomakuvauksia esitellään ohjelmistojen kehittäjille 11.12.2018

Julkaisuajankohta 16.11.2018 12.30
Tiedote

Kesäkuussa julkaistuja tullivarastoinnin ilmoitusten sanomakuvauksia on täydennetty. Tullivarastoinnin ilmoitukset ovat ensimmäiset Suomessa käyttöönotettavat unionin tullikoodeksin mukaiset ilmoitukset, jotka annetaan uuteen tulliselvitysjärjestelmään.

Sanomakuvauksiin on lisätty sanomien rakenne

Sanomakuvauksiin on lisätty skeemat eli sanomanrakenteet ja sanomaliikenneopasta on tarkennettu. Sanomakuvausten tietosisällöt sekä sanomaliikenneopas on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi.

Uudessa tulliselvitysjärjestelmässä PDF-muotoisia päätöksiä ei lähetetä XML-sanomien mukana

Tullivarastoinnissa PDF-muotoisia päätös- ja muita tulosteita ei lähetetä XML-sanomien mukana, vaan ne on haettava erikseen suoran sanoma-asioinnin rajapinnasta. Suoran sanoma-asioinnin kuvauksia täydennetään loppuvuoden aikana.

Ilmoittaudu mukaan tullivarastoinnin sanomakuvausten esittelytilaisuuteen

Tulli järjestää sanomakuvausten esittelytilaisuuden Pasilassa Helsingissä 11.12.2018 klo 9.30 - 11.30. Tilaisuus on tarkoitettu uusien vaatimusten mukaisten tulli-ilmoitusten ohjelmistojen kehittäjille. Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen 4.12.2018 mennessä. Tilaisuus järjestetään suomeksi. Tulli voi tarvittaessa rajoittaa osallistujien määrää.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: UCC(at)tulli.fi

Asiakastiedote 14.6.2018: Tullivarastoinnin sanomakuvaukset on julkaistu
Asiakastiedote 7.9.2018: Tullivarastoinnin sanomakuvauksia on täydennetty

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet