Hyppää sisältöön

Tullin verkkosivuilla on julkaistu asiakasohje valuuttakurssivirheestä johtuvien palautusten hakemiseksi

11.11.2019 14.56
Tiedote

Tullissa on sovellettu tullauksissa vääriä valuutan muuntokursseja eräiden valuuttojen kohdalla 1.5.2016–30.6.2019. EU:n tullilainsäädännön mukaisesti Tulli palauttaa ylimääräiset maksut oma-aloitteisesti, kun palautettava määrä on vähintään 10 euroa. Hakemuksesta palautetaan myös alle 10 euroa liikaa kannettu maahantuontivero korkoineen.

Tullin verkkosivuilla on julkaistu asiakasohje palautusten hakemiseksi sekä käytettyjen virheellisten ja oikeiden valuuttojen vertailutaulukko.

Virheen vuoksi maahantuontiverojen perustana olevan tavaran tullaus- ja arvonlisäveroarvo on vahvistettu noin 1,5–2,5 prosenttia liian korkeaksi. Jos esimerkiksi USA:n dollareilla maksetun tavaran tullausarvo on valuuttamuunnoksen jälkeen ollut 150 euroa ja siitä on määrätty vain arvonlisäveroa 24 % niin määrätyn veron määrä on ollut 36 euroa. Jos valuuttamuunnos on tuottanut 2 % liian korkean tullausarvon, oikea tullausarvo olisi ollut 147 euroa. Tästä summasta 24 % arvonlisäveroa olisi ollut 35,28 euroa eli liikaa kannettu vero ja takaisin maksettava summa olisi 72 senttiä.

Lisätietoja: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Valuutan muuntokurssitiedotteet