Tullin uusi Intrastat-ilmoituspalvelu on helppokäyttöinen

18.12.2017 12.45
Tiedote

Tulli on julkaissut uuden Intrastat-asiointipalvelun, jossa yritykset voivat antaa tilastoilmoituksensa maksutta netin kautta Tullille.

Uudessa palvelussa ilmoitusten antaminen on helppoa ja nopeaa. Käyttöliittymä on selkeä, ohjeet ovat nopeasti saatavilla, ja palvelu on asiakkaille ilmainen. Tulli on kehittänyt palvelua asiakaspalautteiden perusteella niin, että se vastaa entistä paremmin yritysten tarpeita.

Asiakkaalta kehuja

Intrastat-ilmoitukset voi syöttää palveluun joko yksitellen käsin tai CSV- tai ASCII-tiedostoina isommissa erissä. Reijo Vainionpää (Chipsters Food Oy), on yksi Tullin uuden Intrastat-ilmoituspalvelun käyttäjistä. Yritys antaa tuonnin Intrastat-ilmoituksia ja hyödyntää ilmoittamisessa tiedostolatausta.

- Tiedostolataus on tosi hyvä, toteaa Reijo Vainionpää. Tiedostolataus helpottaa ja nopeuttaa ilmoittamisprosessia huomattavasti, kun ilmoitusvolyymit ovat suurempia, ja se mahdollistaa tietojen käyttämisen yrityksen eri ATK-järjestelmistä ilmoitusten antamisessa.

- Palvelua on helppo käyttää, se ohjaa asiakasta eteenpäin ja korjaamaan virheitä. Myös tullinimikkeen löytämistä on helpotettu, toteaa Vainionpää, joka on palveluun kaikin puolin tyytyväinen.

Palveluun kirjaudutaan Katso-tunnisteella. Intrastat-ilmoituspalvelun asiakaspalvelusta saa tarvittaessa apua ilmoituksen täyttöön.

Mikä on Intrastat-ilmoitus?

EU-sisäkauppaa harjoittavat yritykset, joiden tavarakauppa EU-maiden kanssa ylittää tietyt kynnysarvot, ovat velvollisia toimittamaan Tullille kuukausittain tilastotiedot jäsenmaiden välisestä kaupasta. Tulli lähettää yrityksille ilmoituksen tiedonantovelvollisuuden alkamisesta.

Lisätietoja:

  • Intrastat-ilmoittaminen
  • Intrastat-palvelupuhelin, p. 0295 52 334 (arkisin klo 9–12), tai intrastat(at)tulli.fi
Asiakastiedotteet