Hyppää sisältöön

Tullin haaviin ennätykselliset 54 kiloa amfetamiinia

5.2.2014 12.00
Tiedote

Tulli takavarikoi 54 kiloa amfetamiinia Vuosaaren satamassa tammikuun lopussa. Kyseessä on suurin yksittäinen Suomessa koskaan takavarikoitu amfetamiinierä.

Tulli suoritti tullivalvontaa Saksasta saapuviin matkustajiin, kun se kiinnitti huomiota ajoneuvoon, jossa oli kaksi bulgarialaista naista. Ajoneuvo ohjattiin läpivalaisuun, jossa sen rakenteista paljastui kätkötila. Kätkötilassa oli 54 kiloa amfetamiinia.

Mikäli amfetamiinierä olisi päätynyt Suomessa katukauppaan asti, siitä olisi saatu satoja tuhansia käyttöannoksia. Erän katukauppa-arvo olisi yli miljoona euroa.

Esitutkinta asiassa on kesken ja tapaus siirtyy syyttäjälle huhtikuussa 2014. Helsingin käräjäoikeus vangitsi naiset tammikuussa todennäköisin syin epäiltyinä. Rikoksen selvittämiseksi on aloitettu kansainvälinen yhteistyö asiaan liittyvien maiden kanssa.

Tämän tyyppisissä suurissa salakuljetuserissä rikosten paljastaminen vaatii Tullilta ulkomaankaupan ja -liikenteen sekä niiden eri toimijoiden tuntemusta. Huumeet löytyivät Tullin ennakkoprofiloinnin ja henkilöiden puhuttamisen ansiosta, sekä ajoneuvojen läpivalaisutekniikkaa hyödyntämällä.

Lisätietoja: rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkonen, p. 040 332 4389

Lehdistötiedotteet