Hyppää sisältöön

Tullihuutokauppa Sallassa onnistui odotetusti ‒ Kaikki valtiolle luovutetut, tulliselvittämättömät ajoneuvot menivät kaupaksi

16.7.2016 17.20
Tiedote

Tornion tulli jatkoi tänään lauantaina 16.7. Sallassa valtiolle luovutettujen, tulliselvittämättömien ajoneuvojen tullihuutokauppaa myyden kaikki myytäväksi määrätyt 64 ajoneuvoa. Lauantaina kallein ajoneuvo huutokaupattiin 1 200 eurolla ja halvin eurolla. Vaikka yleisömäärä ei lauantaina yltänyt aivan eilisen perjantain tasolle, kilpahuutoa ajoneuvoista oli tänään enemmän. Kaksipäiväisessä tullihuutokaupassa kertyi valtion kassaan noin 23 000 euroa arvonlisäveroineen.

Tullihuutokauppa Sallassa kerrytti tänään valtion kassaa noin 13 000 eurolla arvonlisäveroineen. Huutokaupattavien ajoneuvojen hintataso oli eiliseen verrattuna korkeampi ja jokaisesta huudettavasta Volga-merkkisestä ajoneuvosta maksettiin useampia satasia. Päivän korkein huuto, 1 200 euroa, tehtiin mustanvärisestä Volgasta (huutokauppaluettelon ajoneuvonumero 77). Toiseksi kalleimmasta Volgasta (huutokauppaluettelon ajoneuvonumero 68) huudettiin 800 euroa. Ajoneuvoja huudettiin myös eurolla, joten ajoneuvojen huutokauppahinta määrittyi 1‒1 200 euron välille.

Ostajia Sallan tullihuutokaupassa oli Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Esimerkiksi Viroon huudettiin Volga 520 eurolla (huutokauppaluettelon ajoneuvonumero 120) ja muutama Lada-merkkinen ajoneuvo.

Kuten eilen perjantaina, myös tänään lauantaina eniten autoja huusi torniolainen purkamoalan yrittäjä, joka osti 68 euron yhteishintaan yksitoista ajoneuvoa. Lisäksi hän sai muilta huutajilta lahjoituksena seitsemän ajoneuvoa, joista huutajat olivat irrottaneet tarvitsemansa varaosat.

Tulli ei vastaa myytävien ajoneuvojen laadusta, kunnosta, käyttöturvallisuudesta tai soveltuvuudesta ilmoitettuun käyttöön. Tulli ei myöskään vastaa auton mittarilukeman, mahdollisesti ilmoitetun vuosimallin eikä muidenkaan tietojen oikeellisuudesta. Ajoneuvot myytiin aina joka suhteessa sellaisena kuin ne ovat.

Tullihuutokaupasta ostettuja tavaroita ei voi vaihtaa eikä palauttaa.

Huutokauppahintaan lisätään arvonlisävero (24 %). Tavarat on maksettu huutokauppatilaisuudessa käteisellä rahalla tai pankin varmentamalla shekillä, ellei huutokauppatilaisuudessa muuta ilmoitettu. Tullihuutokaupasta ostettua ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eikä merkitä rekisteriin ennen kuin ajoneuvosta määrättävä autovero on suoritettu.

Lehdistötiedotteet