Hyppää sisältöön

Tulli tehostaa tullivalvontaa läntisellä maarajalla

Julkaisuajankohta 21.9.2015 13.35
Tiedote

Tullivalvonnan tehostaminen

Tulli on päättänyt tehostaa tullivalvontaa läntisellä maarajalla 22.9.2015 alkaen Tornion ja Aavasaksan alueella. Tulli siirtää henkilöstöään muilta alueilta Tornion tullin tueksi. Tullivalvonnan tehostaminen tapahtuu osana muiden viranomaisten, kuten Poliisin ja Rajavartiolaitoksen tehostamistoimia.  Tullivalvonnan tehostamistoimilla Tulli pyrkii varmistamaan maahantuontia koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen sekä suojaamaan yhteiskuntaa. Tulli noudattaa sisärajoilla vakiintuneita toimintamalleja tarkastuksissa. Tehostetun tullivalvonnan lisäksi Tulli antaa tarvittaessa virka-apua ulkomaalaisvalvontaan Poliisille ja Rajavartiolaitokselle PTR-lain ja yhteistyön puitteissa.

Tehostetun tullivalvonnan osalta toimintaa johtaa Tornion tullin johtaja Juha Heikkilä ja kenttätoiminnan johto on Tornion tullissa. Tehostettua tullivalvontaa jatketaan toistaiseksi.

Tullitarkastus

Tullitarkastus suoritetaan sisärajatarkastuksena ja Tullilain (1466/1994) 2 § mukaisia toimivaltuuksia voidaan käyttää EU:n lainsäädäntöä noudattaen myös EU:n sisäisessä liikenteessä tavaroiden maahantuontia ja maastavientiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvomiseksi. Tarkastukseen ohjattujen henkilöiden matkatavarat ja ajoneuvot tarkastetaan huolellisesti. Toimintaa tuetaan myös liikkuvalla läpivalaisuyksiköllä. Tullitarkastuksessa paljastuneet tullirikokset ohjataan tutkittavaksi Tullin Tornion rikostorjuntayksikköön.

Lisätiedot:

Tornion tullin johtaja Juha Heikkilä, p. +358 40 332 8002

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit, p. +358 40 332 2506

 

Mediatiedote