Hyppää sisältöön

Tulli paljasti metamfetamiinin salakuljetusorganisaation

5.7.2017 8.00
Tiedote

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota, joka salakuljetti Liettuasta Suomeen yli kymmenen kiloa metamfetamiinia. Takavarikoidun huumausaineen katukauppa-arvo olisi ollut yli 420 000 euroa.

Tulli sai rikostiedustelullaan tiedon huhtikuussa 2017 käynnissä olevasta huumausaineiden maahantuonnista. Tullin rikostiedustelutiedon perusteella käynnistettiin viranomaisoperaatio, jonka tuloksena otettiin kiinni viisi henkilöä, takavarikoitiin Helsingissä 10 533 grammaa metamfetamiinia ja 7 000 euroa käteistä rahaa. Tapaukseen liittyen kotietsinnöissä takavarikoitiin lisäksi vähäinen määrä muita huumausaineita ja löydettiin pienimuotoinen kannabiskasvattamo.

Tullin takavarikoima metamfetamiini salakuljetettiin Liettuasta Baltian kautta Suomeen ja luovutettiin Helsingissä eteenpäin sitä vastaanottamaan tulleelle henkilölle. Takavarikoidun metamfetamiinin pitoisuus oli 39–42 prosenttia. Jatkettuna takavarikoidusta metamfetamiinierästä olisi saanut ainakin kaksinkertaisen määrän käyttövahvuista huumausainetta, jonka katukauppa-arvo olisi ollut yli 420 000 euroa.

Epäiltyinä Suomen ja Liettuan kansalaisia

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta törkeänä huumausainerikoksena ja kotietsinnässä takavarikoitujen huumausaineiden osalta huumausainerikoksena. Rikoskokonaisuuteen liittyen on ollut vangittuna viisi henkilöä, joista osa on Suomen ja osa Liettuan kansalaisia. Iältään epäillyt ovat 20–40-vuotiaita.

Tulli on tehnyt esitutkinnan aikana yhteistyötä Liettuan tullin sekä Länsi-Uudenmaan ja Hämeen poliisilaitosten kanssa. Rikoskokonaisuuden esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

Lehdistötiedotteet