Hyppää sisältöön

Tulli on selvittänyt pitkään jatkunutta laitonta alkoholin maahantuontia ja levitystä

Julkaisuajankohta 9.7.2015 12.00
Tiedote

Tullilla on valmistumassa esitutkinta pitkään jatkuneesta Virosta hankittujen alkoholijuomien levityksestä Päijät-Hämeen alueella.

Tulli epäilee miehen tuoneen Virosta säännönmukaisesti alkoholijuomia Suomeen matkustajatuontina. Juomia ei ilmoitettu Tullille, ja ne ovat valta-osaltaan päätyneet levitykseen.

– Esitutkinnan aikana totesimme, että mies oli liikkunut vuodesta 2012 lähtien kuukausittain, ja joskus jopa useita kertoja kuukaudessa, Helsingin ja Tallinnan välisessä laivaliikenteessä, keväällä 2015 tapahtuneeseen kiinniottoon asti. Tulli epäilee miehen toimittaneen maahantuomiaan alkoholijuomia tietylle selkeälle paikkakuntalaiselle ostajajoukolle, kertoo tutkinnanjohtaja Mari Sarahete.

Tulli arvioi esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella miehen tuoneen vuosien 2012–2015 aikana pääasiassa mietoja alkoholijuomia Suomeen yhteensä yli 30 000 litraa. Laittoman toiminnan epäillään aiheuttaneen yli 80 000 euron verovahingot Suomen valtiolle vältettyinä veroina.

Rikosasiaa on tutkittu törkeänä veropetoksena ja törkeänä alkoholirikoksena sekä ostajien osalta laittomana tuontitavaraan ryhtymisenä. Esitutkinnan aikana alkoholijuomat maahantuonut ja levitykseen saattanut mies on ollut tutkintavankeudessa. Rikosasiassa on kuulusteltu yhdeksää eri henkilöä rikoksesta epäillyn asemassa. Asia on siirtymässä syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

Lisätietoja: Tutkinnanjohtaja Mari Sarahete, p 040 332 6187

Mediatiedote