Hyppää sisältöön

Tulli kunnioittaa työntekijöiden perusoikeuksia

11.2.2015 16.35
Tiedote

Vartti Etelä-Karjala uutisoi tänään Tullin johdon kieltäneen henkilöstöä allekirjoittamasta pääjohtaja Antti Hartikaista tukevaa nettiadressia. Helsingin Sanomat kertoo tänään samasta asiasta pääuutisen oheen liittämässään poiminnassa tukeutuen Vartti Etelä-Karjalan tietoihin. Vartti Etelä-Karjalan mukaan kiellot on annettu suullisesti, eikä lehdellä ole kirjallisia viestejä hallussaan. Vartti Etelä-Karjala väittää, että kyse on vt. pääjohtaja Leo Nissisen antamasta ohjeesta, jonka hallintojohtaja Hannu Lappi olisi välittänyt esimiehille.

Tulli kiistää Vartti Etelä-Karjalan ja Helsingin Sanomien esittämät tiedot. Tullin jokaisella työntekijällä on perustuslaillinen oikeus päättää itse omasta kannastaan.

Tullin käsityksen mukaan kieltoväitteitä on esitetty nimettömästi pääjohtaja Hartikaisen tukemiseksi perustetun nettiadressin keskustelupalstalla. Väitteiden johdosta valtiovarainministeriö on lähettänyt Tullille muistutusviestin työntekijöiden perusoikeuksista. Tullin johto on tiedostanut asiasta nousseen huolen ja pyytänyt esimiehiä huolehtimaan työntekijöiden perusoikeuksien toteutumisesta. Tulli suhtautuu vakavasti työntekijöiden perusoikeuksiin puuttumiseen.

Tämän tiedotteen laatimiseen mennessä Tullin johdon tietoon ei ole tullut tapauksia, jossa työntekijää olisi kielletty panemasta nimeään pääjohtaja Hartikaista tukevaan nettiadressiin.

Lisätiedot: Mika Parkkonen, Tullin viestintäjohtaja, 040 332 8893.

Lehdistötiedotteet