Hyppää sisältöön

Tulli huutokauppaa itärajalle jääneet itäautot Sallassa

9.7.2016 8.00
Tiedote

Tulli huutokauppaa 15. - 16.7. Sallassa Sallan raja-asemalle turvapaikanhakijoiden viime talvena hylkäämät tai valtiolle luovuttamat 128 itäautoa.  Tulli muistuttaa paikan päälle tulijoita tullihuutokaupan pelisäännöistä ja huonokuntoisten ajoneuvojen asianmukaisesta säilyttämisestä.   

Ladat, Volgat ja muun merkkiset ajoneuvot odottavat uusia omistajia ensi perjantaina ja lauantaina klo 12 alkaen Sallan kunnantalolla pidettävässä tullihuutokaupassa.  Ajoneuvoihin pääsee tutustumaan Tullin nettisivuilla julkaistussa huutokauppaluettelosta (LINKKI) ja kauppapäivänä ennen varsinaisen huutokaupan alkua Sallan virastotalon edustalla ja perjantaina ja lauantaina kello 9.30 – 11 Sallan hyötyjäteasemalla, jonne Sallan kunta järjestää yleisökuljetuksia.

– Muistutamme huutokauppaan tulevia, että autot myydään siinä kunnossa kuin ne ovat eikä niitä voi vaihtaa tai palauttaa, kertoo tulliylitarkastaja Kari Hannu Tornion tullista.  – Tulli ei myöskään vastaa auton mittarilukeman, mahdollisesti ilmoitetun vuosimallin eikä muidenkaan tietojen oikeellisuudesta.

– Autot maksetaan käteisellä tai pankin varmentamalla sekillä ellei tilaisuudessa muuta ilmoiteta.  Huutokauppahintaan lisätään arvonlisävero, 24 prosenttia.

Tullihuutokaupasta ostettua ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eikä merkitä rekisteriin ennen kuin ajoneuvosta määrättävä autovero on suoritettu.  – Ostajien on varauduttava kuljettamaan autonsa pois huutokauppatilaisuuden jälkeen ja miettimään niille asianmukainen säilytys. Osa autoista on erittäin huonokuntoisia ja väärin säilytettynä ne ovat ympäristöriski, joten tähän on kiinnitettävä huomiota.

Huutokauppaamatta jääneet ajoneuvot jäävät valtiolle ja ne hävitetään tullivalvonnassa.

Tulli myy huutokaupoissa käytöstä poistamaansa ja valtiolle tuomittua tavaraa eri puolilla Suomea muutaman kerran vuodessa. Sallan poikkeuksellinen tullihuutokauppa on jo etukäteen herättänyt paljon kiinnostusta mm. autoharrastajien keskuudessa ja kansainvälistä mediaa myöten.

Huutokauppailmoitus ja huutokauppaluettelo

Lisätietoja:

tulliylitarkastaja Kari Hannu, p. 040 332 8015
tulliylitarkastaja Sampo Väisänen, p. 040 332 8561

Lehdistötiedotteet