Hyppää sisältöön

Tule tutustumaan Fintaric-tariffitietopalveluun ja Tullin uuteen lupapalveluun

7.8.2018 13.00
Tiedote

Tulli julkaisee lokakuussa 2018 kaikille avoimen tariffitietopalvelun Fintaricin, jota käytetään nettiselaimella.

Vuoden 2019 alussa julkaistaan myös Tullin uusi lupapalvelu. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua molempiin palveluihin keskiviikkona 22.8.2018 klo 9.30–12 Pasilan virastokeskuksessa Helsingissä (Opastinsilta 12, 00520 Helsinki). Tilaisuudessa voit kokeilla palveluita ja esittää niistä kysymyksiä asiantuntijoillemme.

Fintaricissa näkyvät EU:n Taric-järjestelmässä olevat tavaroiden tullinimikkeet, niiden mahdolliset rajoitus- ja verotiedot sekä Suomen kansalliset rajoitustiedot. Lisäksi Fintaric sisältää laskentapalvelun, jonka avulla voit arvioida tavaroista kannettavat tullit ja verot. Palvelu on suunniteltu kaikille, jotka tarvitsevat päivittäisessä työssään nimiketietoutta ja tuntevat tullitariffoinnin perusteet.

Lupien hakeminen sähköistyy ensi vuoden alussa. Uusi lupapalvelu otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa on mahdollista hakea sähköisesti yleisvakuus- ja maksunlykkäyslupia.

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen 20.8.2018 mennessä. Tilaisuus järjestetään suomeksi. Tulli voi tarvittaessa rajoittaa osallistujien määrää.

Ilmoittautumiset: Minna Gustafsson tai Veijo Alatalo, etunimi.sukunimi(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Tullinimiketiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet