Täsmennys Tullin ohjeeseen ”Nimikkeiden 2206 ja 2208 alkoholijuomien luokittelu”
Tulli on 18.6.2019 antamallaan ohjeella (Dnro H1095/01.02.01/2019) selvittänyt alkoholijuomien luokittelua tullinimikkeisiin 2206 ja 2208. Tulkinnan selventämiseksi Tulli on täsmentänyt ohjeistustaan kohdassa ”Tullin tulliveroperusteet-ryhmän kanta”.
Täsmennys kuuluu seuraavasti: ”Hedelmästä, kasvista tai muusta luonnontuotteesta käymisteitse valmistetut juomat kuuluvat yleensä edelleen nimikkeeseen 2206, jos niiden alkoholipohjaa (esim. rypäle- tai omenaviini) ei ole ultrasuodatettu eikä tuotteeseen ole lisätty etyylialkoholia. Osittain fermentoidut, lisättyä etyylialkoholia sisältävät tuotteet luokitellaan edelleen tapauksittain.”
Tuotteet, jotka on valmistettu sokerista tai sokerijuurikasuutteesta käymisen avulla, luokitellaan jatkossa komission asetuksen 2019/923 mukaisesti nimikkeeseen 2208.
Täsmennys ohjeeseen nimikkeiden 2206 ja 2208 alkoholijuomien luokittelu (julkaistu 25.6.2019)