Hyppää sisältöön

Suomen tulli takavarikoi Silkkitien verkkopalvelimen sisällön – merkittävä onnistuminen anonyymissä Tor-verkossa

Julkaisuajankohta 3.5.2019 9.00 | Julkaistu suomeksi 3.5.2019 klo 10.53
Tiedote

Suomen tulli on takavarikoinut Silkkitie (Valhalla) -kauppapaikan verkkopalvelimen ja sen sisällön kokonaisuudessaan.

Suomen tulli on takavarikoinut yhteistyössä ulkomaisten viranomaisten kanssa Tor-verkossa vuodesta 2013 toimineen Silkkitien verkkopalvelimen aikaisemmin tänä vuonna. Esitutkinnassa selvinneiden tietojen perusteella Suomen tulli on tehnyt myös merkittävän bitcoin-takavarikon.

Silkkitienä ja Valhallana tunnetun kauppapaikan kautta on useamman vuoden ajan myyty myös kansainvälisesti arvioiden merkittäviä määriä huumausaineita ja muuta laitonta tavaraa, jotka ovat johtaneet suureen määrään rikostutkintoja Suomessa ja ulkomailla. Silkkitie oli yksi pitkäikäisimmistä ja kansainvälisesti tunnetuimmista Tor-verkossa toimineista huumausaineita myyneistä kauppapaikoista. Viranomaisten suljettua Silkkitie (Valhalla) -sivuston osa suomalaisista huumausaineiden myyjistä siirsi toimintansa muille Tor-verkon laittomille kauppapaikoille, kuten Wall Street Markettiin.

Esitutkinnan aikana Suomen tulli on tehnyt kattavaa yhteistyötä Ranskan viranomaisten, Europolin ja muiden maiden viranomaistahojen kanssa.

Asiakokonaisuuden esitutkinta on kesken, eikä tässä vaiheessa Suomen tulli tai kansainväliset yhteistyötahot tiedota asiasta enempää. 

Lue lisää: Europolin tiedote asiasta (englanti).

Suomen tullin logo

Europolin logoPolice Nationale logo

Mediatiedote