Hyppää sisältöön

Suomen tulli sijoittui neljänneksi Maailmanpankin tutkimuksessa

12.7.2016 9.00
Tiedote

Suomessa toimii maailman neljänneksi paras tullilaitos, selviää Maailmanpankin tekemästä tuoreesta tutkimuksesta. Sen mukaan Suomen tullin edellä ovat vain Singaporen, Saksan ja Hollannin tullit.

Tutkimuksessa oli mukana 160 maata, ja se on suunnattu ulkomaankaupan logistiikkaketjussa toimivien yritysten, kuten huolintaliikkeiden ja pikarahtiyritysten, ylimmälle johdolle.

Maailmanpankin Logistics Performance Index –tutkimusta on tehty vuodesta 2007 ja se ilmestyi nyt viidettä kertaa. Siinä arvioidaan kyselytutkimuksen avulla muun muassa tulliselvityksen ja rajanylityksen tehokkuutta, tullien riskienhallintaa, logististen palveluiden laatua ja seurattavuutta sekä kuljetusten pysymistä sovitussa aikataulussa. Tullilaitosten osalta tutkimuksessa kysytään myös tulliselvityksen vaatimasta ajasta ja läpinäkyvyydestä, tiedottamisen tehokkuudesta ja mahdollisista helpotuksista lainkuuliaisille kaupan toimijoille.

Lisää tietoa Maailmanpankin tutkimuksesta näistä linkeistä:

http://lpi.worldbank.org/
http://lpi.worldbank.org/report

Tutustu Tullin toimintaan SuomiAreenassa

Maailman neljänneksi parhaan tullin toimintaan voi tutustua tällä viikolla SuomiAreenassa Porissa, jossa Suomen tulli on läsnä Kansalaistorille pystytetyllä teltalla perjantaihin klo 15 asti.

Tullin mainiot nenätyöläiset eli tullikoirat esiintyvät torilavalla tiistaina 12.7. klo 12 ja keskiviikkona 13.7. klo 12.40. Lavalle nousee kolme koiraa: rahakoira Massi, huumekoira Terttu sekä tupakkakoiraksi koulutettava Onni-pentu.

Teltan vieressä on nähtävänä myös Tullin uusiin väreihin teipattu partioauto.

Lisätiedot: Tullin mediapalvelu p. 0295 527 150

Lehdistötiedotteet