Hyppää sisältöön

SITC-tavaraluokitus muuttuu

Julkaisuajankohta 10.4.2007 9.00
Tiedote

SITC-tavaraluokituksesta otetaan käyttöön vuoden 2007 tilastoista alkaen uusi versio eli Rev. 4.

Uusi versio on yhteneväinen aiemman version (Rev. 3) kanssa luokituksen karkeammilla tasoilla eli tasoilla 1, 2 ja 3. Tarkemmat tasot eli 4 ja 5 sen sijaan muuttuvat oleellisesti, eivätkä ne siten ole enää vertailukelpoisia aiemman version kanssa. Muutokset aiheutuvat tämän tavaraluokituksen perustana olevan HS-nimikkeistön voimakkaasta muuttumisesta.

SITC-luokituksen muuttuminen ilmenee tilastoissa, joissa on mukana tasoja 4 ja 5. Tullin Internet-sivuilla tällainen taulukko on kohdassa Tilastoja - Tavaratilastoja ja taulukko Kauppavaihto SITC-ryhmien ja eräiden alaryhmien mukaan (Sitc-tasot 3-4). Sama taulukko löytyy myös painetusta kuukausijulkaisusta (Taulu 2) tammikuun numerosta alkaen. Ultika-tietokantaan tuodaan tammikuun tilastoista alkaen vain tasot 1-3 (kts. erillinen tiedote).

Tarkimmat ulkomaankauppatilastot julkaistaan CN-nimikkeistön mukaan. Tämä luokitus muuttuu jonkin verran vuosittain, mutta kuluvan vuoden alusta käyttöön otettu versio muuttui poikkeuksellisen paljon. CN-nimikkeistö löytyy myös Tullin nettisivuilta.

Tullihallitus, Tilastoyksikkö
Lisätietoja: Tullin tilastopalvelu puh. 020 690 603
Tilastotiedote