Hyppää sisältöön

Sanomailmoittaja: saat uudesta tulliselvitysjärjestelmästä pdf-asiakirjat vain pyynnöstä

Julkaisuajankohta 12.11.2020 8.00
Tiedote

Uudistetut tullivarastoinnin ja tuonnin tulli-ilmoitukset otetaan käyttöön keväällä 2021. Sanomailmoittaja on saanut aiemmin tulli-ilmoitusten asiakirjat sekä XML-muodossa että pdf-muodossa. Uudessa tulliselvitysjärjestelmässä asiakirjoja ei enää saa Tullilta automaattisesti pdf-muotoisina.

Tullin muodostamat tuonti-ilmoitusten pdf-asiakirjat pitää jatkossa pyytää erikseen

Jos tarvitset tulli-ilmoituksen XML-vastaussanoman lisäksi pdf-muotoisen asiakirjan, kuten luovutus- tai tullaupäätöksen, pyydä sitä ilmoitussanoman lisätiedoissa koodilla ”FIPDF”. Sen jälkeen pdf-asiakirjat ovat noudettavissa sanomana Tullilta kolmen kuukauden ajan. 

Jos lisätietokoodia ei ole annettu, Tulli ei muodosta ilmoitukseen pdf-asiakirjoja. Voit kuitenkin hakea pdf-muotoisen asiakirjan myöhemminkin kirjautumalla Tullin asiointipalveluun.

Tullivarastointi-ilmoitusten päätöksistä saa aina pdf-asiakirjat

Sanoma-asiakkaat saavat edelleen tullivarastonnin ilmoitusten päätökset automaattisesti pdf-muotoisina. Sen sijaan muista tullivarastoinnin vastaussanomista, kuten lisäselvityspyynnöistä, pitää jatkossa pyytää pdf-muotoinen asiakirja ”FIPDF”-lisätietokoodilla. 

Lisätietoja: UCC(at)tulli.fi 

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet