Hyppää sisältöön

Sähköisen palvelukeskuksen kuluttajasuojelun palveluaika lyhenee kesän ajaksi

30.5.2017 8.39
Tiedote

Kuluttajasuojelu on tavoitettavissa 5.6.-18.8.2017 arkisin 8–15

Tulli valvoo maahantuotavien ei-eläinperäisten elintarvikkeiden ja eräiden käyttö- ja kulutustavaroiden turvallisuutta ja määräystenmukaisuutta näytteenottosuunnitelmansa mukaisesti.

Sähköisen palvelukeskuksen kuluttajasuojatarkastajat tekevät kaupallisiin tuontieriin näytteenottoharkintaa ja ohjaavat näytteitä Tullilaboratorion tutkimuksiin.

Tuoja voi myös tehdä Tullin kuluttajansuojelulle näytteenoton ennakkokyselyn kaikista Tullin tuoteturvallisuusvalvonnan piiriin kuuluvista elintarvikkeista ja kulutustavaroista. Tullin kuluttajansuojatarkastajat päättävät ennakkokyselyn perusteella maahantuotavien lähetysten näytteenotoista jo ennen tavaran saapumista ja tullimenettelyyn asettamista.

Lähetä ennakkokysely viimeistään 24 tuntia ennen lähetyksen saapumista. Voit lähettää kyselyn tavaran lähdettyä alkuperä- tai lähtömaasta, kuitenkin aikaisintaan 7 päivää ennen lähetyksen saapumista. Poikkeuksena ovat niin sanotut suorat ajot, jolloin kyselyn voi lähettää vielä sen jälkeen, kun tavaraerä on saapunut maahan.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Sähköisen palvelukeskuksen kuluttajasuojelu.
Palvelupuhelin: 0295 52 336
Sähköposti: kuluttajasuojelu(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet