Hyppää sisältöön

Sähköinen Jalostusten INF -palvelu otetaan käyttöön Suomessa 1.10.2020

Julkaisuajankohta 10.9.2020 11.39
Tiedote

Jalostusten INF -palvelu otettiin käyttöön EU:ssa 1.6.2020. Suomessa palvelu avataan 1.10.2020. Tämän jälkeen INF-numero on haettava sähköisesti INF-palvelusta ennen tulli-ilmoituksen antamista.

Huomioi, että Tulli käsittelee INF-hakemuksia vain arkisin virka-aikana (klo 8-16.15). Numeroa ei voi hakea jälkikäteen eikä sitä saa lisätä jo aiemmin annetulle tulli-ilmoitukselle. Vienti- ja tuonti-ilmoituksella ilmoitetaan INF-numero liiteasiakirjakoodilla C710.

Uusi palvelu korvaa nyt käytössä olevat erityismenettelyjen paperilomakkeet (INF1, INF2, INF5 ja INF9). Lomaketta voi kuitenkin käyttää, jos se on laadittu ja Tulli on vahvistanut sen ennen 1.10.2020.

Milloin INF-numeroa tarvitaan?

Tarvitset INF-numeron aina, kun jalostus alkaa viennillä (ulkoinen jalostus EX/IM tai sisäinen jalostus EX/IM) tai menettely koskee useampaa jäsenvaltiota (sisäinen jalostus IM/EX tai ulkoinen jalostus IM/EX). INF-numeron käyttö laajenee nyt myös tilanteisiin, joissa tavaroita viedään korjattavaksi ulkoisessa jalostuksessa.

Jos ilmoittajalla ei ole ulkoisen jalostuksen tavanomaista lupaa, käytetään INFin hakemisessa ilmoittajan omaa sisäistä viitettä, joka yhdistää haettavan INFin vientiin ja tuontiin.

Tarvitset Suomi.fi-valtuutuksen ja EORI-numeron palvelun käyttöön 

Jalostusten INF -palvelussa käytetään Suomi.fi-tunnistusta ja -valtuuksia. Jos yrityksen toimitusjohtaja ei itse hoida tulliasiointia, hänen on annettava tulliasioita hoitavalle henkilölle valtuus ”Tullitoiminnan lupien hakeminen”. Valtuutus pitää olla annettuna ennen palveluun kirjautumista. Lisätietoja tunnistautumisesta ja valtuuttamisesta

Ilmoittajalla on myös oltava EORI-numero. Jos se puuttuu yritykseltäsi, kannattaa se hakea mahdollisimman pian. Lisätietoja EORI-numerosta ja sen hakemisesta

Erityistilanteissa ota yhteys yritysneuvontaan

Jos haluat käyttää edustajaa INF-palvelussa tai jos tunnistautuminen ei onnistu, ota yhteyttä yritysneuvontaan yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi ohjeita varten.

Lisätietoja: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet