Hyppää sisältöön

Raskaan liikenteen uusia talvirengasvaatimuksia koskeva asetusmuutos voimaan 2.1.2017

29.12.2016 15.18
Tiedote

Kaikilta kansainvälisen raskaan liikenteen autoilta edellytetään 2.1.2017 alkaen talvikäyttöön soveltuvia renkaita joulu-, tammi- ja helmikuussa.

Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaan talvirengaspakko koskee myös raskaan liikenteen autoja 2.1.2017 alkaen. Talvirengasvaatimuksiin liittyvä vaatimukset saattavat vielä muuttua, koska talvikauden rengasvaatimuksia koskevat säännökset ovat uudelleen tarkasteltavana ja arvioitavana tieliikennelainsäädännön kokonaisuudistuksessa, jota parhaillaan valmistellaan. 

Tammikuun alusta voimaan tulevan asetuksen mukaan kuorma- ja linja-autoissa sekä oli 3,5 tonnin henkilö- ja traktorissa, jonka rakenteellinen nopeus on yli 60 km/h, on käytettävä joulu-, tammi- ja helmikuussa vetävillä akseleilla talvirenkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 5 millimetriä. Auton muilla akseleilla ja perävaunussa on käytettävä renkaita, joiden urasyvyys on vähintään 3 millimetriä.

Talvikäyttöön soveltuvat renkaat

Talvikäyttöön soveltuvan renkaan tyyppihyväksynnässä on kaksi eri luokittelua. Perinteinen M+S, M.S, tai M&S - merkintä perustuu renkaan valmistajan omaan näkemykseen siitä, että rengas soveltuu talviolosuhteisiin.  3PMSF-merkintä (renkaassa kuvio kolmesta lumihuipusta ja lumihiutaleesta) osoittaa renkaan olevan vaativiin talvikeleihin soveltuva (tarkoittaa renkaiden läpäisseet lumi-pitotestin).

Pinnoitettuun renkaaseen tulee valmistajan tehdä edellä mainittu merkintä silloin, kun renkaan pinnoite täyttää talvikäyttöön soveltuvan renkaan määräykset.

Asiakastiedotteet