Hyppää sisältöön

Muutos kiinalaisten ja thaimaalaisten putkien osien lopulliseen polkumyyntitulliin — kiinalaisten osien tuonti komission valvonnan alaiseksi

Julkaisuajankohta 24.1.2023 13.39
Tiedote

Komissio otti vuonna 2019 käyttöön lopullisen polkumyyntitullin Kiinasta ja Thaimaasta peräisin olevien kierteitettyjen tempervalurautaisten ja pallografiittivalurautaisten putkien liitososille ja muille osille. Tuote luokitellaan CN-koodiin ex 7307 19 10 (Taric-koodit 7307 19 10 10 ja 7307 19 10 20).

Kiinalaisella vientiä harjoittavalla tuottajalla Jinan Meide Casting Co., Ltd:llä (Taric-lisäkoodi B336) on oma yrityskohtainen polkumyyntitulli. Toinen kiinalainen yritys, Meide Group Co., Ltd., tuottaa ja myy putkien osia muiden tuotteiden ohella. Yritykset ovat etuyhteydessä toisiinsa. Tämän vuoksi komissio on nyt katsonut, että tarvitaan uusi Taric-koodirakenne, jonka avulla se voi seurata asianmukaisesti Kiinasta peräisin olevien putkien liitos- ja muiden osien tuonnin kehitystä.

Komissio haluaa valvoa erityisesti sellaisten Kiinasta peräisin olevien kierteettömien putkien liitos- ja muiden osien tuontia, joihin ei sovelleta polkumyyntitoimenpiteitä, verrattuna polkumyyntitoimenpiteiden kohteena olevan tuotteen tuontiin. Tietojen saatavuuden varmistamiseksi osien tuonti Kiinasta asetetaan valvonnan alaiseksi. Uudet Taric-koodit ja niiden kuvaukset kerrotaan EU:n virallisen lehden numerossa L 17, 19.1.2023.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit 
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet