Hyppää sisältöön

Matkailijat pääsivät kertomaan, millaista tullitietoa he tarvitsevat

Julkaisuajankohta 5.12.2019 13.00
Tiedote

Tulli pilotoi matkailijoille kohdennettua tullitieto-palvelua osoitteessa matkalla.tulli.fi 9.9.–30.11.2019. Matkailijat saivat antaa palautetta palvelusta ja vaikuttaa siihen, miten tullimääräyksistä kerrotaan. Palvelua pidettiin hyvänä, ja Tulli sai hyviä kehitysehdotuksia käyttäjiltä.

Osoitteeseen matkalla.tulli.fi koottiin keskeisimmät vastaukset Venäjän matkailijoita askarruttaviin kysymyksiin Suomen tullimääräyksistä sekä ennakoivaa ohjeistusta Suomesta lähteville, maanteitse matkustaville, henkilöille. Tietoa löytyi neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Nuijamaan rajanylityspaikalla palvelu oli kokeiltavissa myös maksuttomassa wifissä.

”Kiitos, kaikki on helppoa ja yksinkertaista, ja samalla hyvin informatiivista”

Pilotin avulla selvitettiin asiakkaiden kiinnostusta ja koottujen tietopakettien soveltuvuutta matkailijoiden tarpeisiin. Pilotin tulosten avulla mietitään, miten matkailijoille voidaan antaa hyödyllistä tietoa myös muilla rajanylityspaikoilla ja mahdollisesti myös muiden toimijoiden palvelukanavissa.

Palvelua käytettiin pilotin aikana lähes 10 000 kertaa. Kaikki palautteen antajat pitivät palvelua vähintäänkin hyvänä. Lisäksi noin kaksi kolmasosaa vastaajista piti palvelua erittäin hyvänä.

”Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme saamastamme positiivisesta palautteesta ja kehitysehdotuksista, niitä on ollut ilo lukea”, iloitsee tulliylitarkastaja Nadja Painokallio. ”Saimme asiakkailtamme monia hyviä kehitysideoita, mm. lääkkeiden ja lemmikkieläinten kanssa matkustamisesta. Nyt pohdimme Tullissa, miten pilotin perusteella etenemme asiassa. Palvelu löytyy edelleen osoitteesta matkalla.tulli.fi ja sitä voi käyttää Tullin tarjoamassa maksuttomassa wifissä Nuijamaalla”.

Tulli kehittää aktiivisesti asiakaslähtöisiä digitaalisia palveluita. Nyt pilotoitu matkalla.tulli.fi on jatkoa Itä-Suomen yliopiston kanssa yhteistyössä kehitetylle suositulle Tullilaskurille, joka otettiin käyttöön kesällä 2018.

Tulli pilotoi matkustajille kohdennettua tullitietoa (lehdistötiedote 26.9.)

Mediatiedote