Hyppää sisältöön

Lapin käräjäoikeus antoi tuomion KRP:n ja Tullin yhteisestä esitutkinnasta – viranomaiset epäilivät, että amfetamiinia ja hasista levitettiin useita kiloja Lapissa

Julkaisuajankohta 6.11.2019 12.00
Tiedote

Keskusrikospoliisi ja Tulli tutkivat yhteistyössä törkeän huumausainerikoskokonaisuuden, jossa Lapissa ja Etelä-Ruotsissa asuvien henkilöiden epäiltiin hankkineen ja levittäneen suuren määrän amfetamiinia ja hasista. Huumausainerikostutkinnan yhteydessä paljastettiin myös ampuma-aserikoksia. Ruotsissa samaa rikoskokonaisuutta tutkittiin törkeänä rahanpesuna.

Tutkinnassa kävi ilmi, että huumausaineiden välitystoiminta jatkui syksystä 2018 kevääseen 2019 saakka. Rikoskokonaisuuden pääepäillyt olivat hankkineet huumausaineet Ruotsista. Esitutkinnan perusteella eteenpäin välitettyjen huumausaineiden yhteismäärä on ollut useita kiloja.

Huumausainerikostutkinnan yhteydessä tehdyissä kotietsinnöissä on takavarikoitu useita ampuma-aseita, joista osa on luokiteltu erittäin vaarallisiksi. Lisäksi käteistä rahaa takavarikoitiin useita tuhansia euroja. Rahojen epäillään olevan huumausaineiden myynnistä saatuja tuloja.

Esitutkintakokonaisuus siirrettiin syyteharkintaan 27.6.2019 ja käräjäoikeuden käsittely pidettiin syyskuun aikana. Lapin käräjäoikeus antoi tuomion 5.11.2019.

Lisätietoja antavat: Keskusrikospoliisista rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi, 0295 486 891 ja Tullista tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Pekka Jauhola 040 332 8948.

Mediatiedote