Hyppää sisältöön

När du beställer varor med leveransvillkoret DDP ansvarar säljaren för nästan allt

11.10.2018 16.06
Pressmeddelande

När du beställer varor med leveransvillkoret DDP (delivered duty paid, dvs. levererat förtullat) ligger nästan allt ansvar hos säljaren under hela leveransprocessen. Säljaren svarar för alla kostnader och risker som förekommer när varorna levereras till den avtalade adressen. Säljaren säkerställer också att varorna är klara för lossning, och svarar för export- och importformaliteterna samt för alla tull- och skattekostnader.

När varorna förtullas lämnas deklarationen dock alltid av ett företag som är etablerat i EU, inte av säljaren. Den som lämnar in tulldeklarationen svarar för att uppgifterna i deklarationen är korrekta och fullständiga och att de handlingar som kompletterar deklarationen är äkta, riktiga och giltiga samt i praktiken också för tullskulden (beroende på ombudskap).

När leveransvillkoret DDP (+ destinationsort i Finland) tillämpas inkluderar försäljningspriset transport- och försäkringskostnaderna samt de skatter och avgifter som tas ut vid import. När tullvärdet fastställas kan man från försäljningspriset dra av de skatter och avgifter som tas ut vid import samt de transport- och försäkringsavgifter som uppstår i EU:s tullområde.

Mera information: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Kundmeddelande