Hyppää sisältöön

Kun tilaat tavaraa toimitusehdolla DDP, lähes kaikki vastuu on myyjällä

11.10.2018 16.06
Tiedote

Kun tilaat tavaraa toimitusehdolla DDP (delivered duty paid eli toimitettuna tullattuna), lähes kaikki vastuu on myyjällä koko toimitusprosessin ajan. Myyjä vastaa kaikista kustannuksista ja riskeistä, joita on, kun tavara toimitetaan sovittuun osoitteeseen. Myyjä myös varmistaa, että tavara on valmiina purettavaksi, ja vastaa vienti- ja tuontimuodollisuuksista sekä kaikista tulli- ja verokustannuksista.

Kun tavara tullataan, ilmoituksen tekee aina EU:hun sijoittunut yritys, ei siis myyjä. Tulli-ilmoituksen antaja vastaa kuitenkin ilmoituksessa olevien tietojen oikeellisuudesta ja täydellisyydestä sekä ilmoitusta täydentävien asiakirjojen aitoudesta, oikeellisuudesta ja pätevyydestä sekä käytännössä tullivelasta (riippuen edustusmuodosta).

DDP-toimitusehdossa (+ määräpaikka Suomessa) kauppahinta sisältää kuljetus -ja vakuutuskustannukset sekä maahantuonnissa kannettavat verot ja maksut. Kun tullausarvo määritetään, kauppahinnasta voi vähentää sekä maahantuonnissa kannettavat verot ja maksut, että EU:n tullialueella kertyneet kuljetus- ja vakuutuskustannukset.

Lisätietoja: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet