Komissio on julkaissut varautumistiedonantoja brexitin siirtymäajan päättymisestä

6.8.2020 10.26
Tiedote

Komissio on julkaissut useita tiedonantoja siitä, miten yritysten tulee varautua brexitin siirtymäkauden päättymiseen 1.1.2021. Toistaiseksi on epäselvää minkälainen EU:n ja Britannian tuleva suhde on.

Komissio on 9.7.2020 julkaissut tiedonannon, jossa käydään läpi tärkeimmät muutokset, jotka tapahtuvat siirtymäkauden päättyessä joka tapauksessa riippumatta siitä, onko Euroopan unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä tehty tulevaa kumppanuutta koskeva sopimus vai ei. Lisäksi tulli- ja alkuperäasioita käsittelevä tiedonanto on julkaistu englanniksi 14.7.2020. Tiedonannossa käsitellään myös mm. lupa- ja rekisteröintiasioita. Tulli tiedottaa tarkemmin muutoksista ja niiden käytännön vaikutuksista myöhemmin lisää.
Britannian kanssa kauppaa käyvien yritysten tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että kaikkien EU:n ulkopuolisten maiden, myös Britannian, kanssa kauppaa käyvien yritysten tulee olla EORI-rekisteröityjä vuoden 2020 lopussa. EORI-numeron voi hankkia maksutta Tullista. Lue lisää EORI-rekisteröitymisestä Tullin asiakastiedotteesta.

Lisätietoa:
Komission julkaisemia varautumistiedonantoja (englanniksi)
Tullin brexit-sivut
Mikä on EORI?
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Brexit