Hyppää sisältöön

Komissio on julkaissut uuden tiedonannon brexitiin varautumisesta

19.6.2019 13.37
Tiedote

Komissio on julkaissut 12.6.2019 järjestyksessä viidennen tiedonannon brexit-varautumisesta.

Englanniksi tiedonannon voit lukea täältä.

Sopimuksettoman eron uhka lokakuun lopussa on todellinen ja tiedonannossa kerrataan EU:n ja kansallisen tason keskeisimmät varautumistoimenpiteet. EU-tason varautumistoimenpiteitä ei ole enää tulossa lisää ja aika tästä lokakuuhun tulee hyödyntää varautumistoimien viimeistelyyn ja varautumistason ylläpitämiseen.

Perehdy tulliselvityksen perusteisiin ja valmistaudu brexitiin tutustumalla Tullin brexit -sivustoon. Tulliselvityksen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi, kartoita yrityksesi mahdolliset lupatarpeet välittömästi, sillä lupakäsittelyn kesto voi olla useita kuukausia lupatyypistä riippuen. Tullin yritysneuvonta tarjoaa maksutonta neuvontaa lupatarpeen kartoittamiseksi. Tulli-ilmoittaminen edellyttää aina tunnistautumista eli yritykselläsi tulee olla EORI-tunnus. Mikäli yritykselläsi ei vielä ole EORI-tunnusta tai se on UK:n myöntämä, hae tunnusta nyt. UK:n myöntämät EORI-tunnukset mitätöityvät brexitin myötä.

Seuraamalla sivustoa ja tilaamalla Tulliselvityksen uutiskirjeen sekä Tullin brexit-tiedotteet varmistat, että saat viimeisimmän tiedon brexitin vaikutuksista tulliasiointiin.

Lisätietoja: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Brexit