Hyppää sisältöön

Kaikki AEO-hakemukset sähköisiksi 16.12.2019 alkaen

Julkaisuajankohta 5.12.2019 8.15
Tiedote

Lokakuun alusta lähtien kaikki uusia AEO-valtuutuksia koskevat hakemukset on lähetetty EU:n asiointipalveluihin kuuluvan sähköisen eAEO-palvelun kautta. Palvelun käyttöönotto etenee toiseen vaiheeseen 16.12.2019. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki AEO-valtuutuksia koskevat uudet hakemukset tai muutoshakemukset on jatkossa tehtävä sähköisesti. Paperisia lomakkeita voi tämän jälkeen käyttää vain varamenettelynä.

eAEO-palveluun kirjautuminen vaatii Suomi.fi-tunnistautumisen ja/tai -valtuutuksen. Yrityksen toimitusjohtajan tai muun henkilön, jolla on nimenkirjoitusoikeus, täytyy antaa valtuutus yrityksen lupa-asioita hoitavalle henkilölle. eAEO-palvelussa käytetään vain yhtä valtuutta: Tullitoiminnan lupien hakeminen. Tällä valtuudella pääsee selaamaan, valmistelemaan ja hakemaan uutta AEO- valtuutusta. Sitä käytetään myös haettaessa muutoksia olemassa olevaan AEO-valtuutukseen.

Lue lisää siitä, mitä toimitusjohtajan ja eAEO-palvelun käyttäjän tulee tehdä ennen palveluun kirjautumista:
Asiointipalveluihin tunnistautuminen

 eAEO-palvelun käyttöohjeet julkaistaan myöhemmin Tullin verkkosivuilla. Palvelu tukee toistaiseksi vain Mozilla FireFox ja Google Chrome selaimia.  

Lisätietoja: aeo(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet