Hyppää sisältöön

Fintaric avuksi tavaran tullinimikkeen etsimiseen 1.10. alkaen

Julkaisuajankohta 1.10.2018 12.00
Tiedote

Tulli julkaisee kaikille avoimen tariffitietopalvelu Fintaricin 1.10.2018. Palvelussa voit etsiä tulli-ilmoituksessa tarvittavan tavaran tullinimikkeen sekä siihen liittyvät rajoitus- ja verotiedot.

Fintaricissa näkyvät EU:n Taric-järjestelmän tietojen lisäksi Suomen kansalliset vero- ja rajoitustiedot.  Palvelu on suunniteltu yritysten työntekijöille, jotka tarvitsevat päivittäisessä työssään nimiketietoutta ja tuntevat tullitariffoinnin perusteet.

Fintaricin laskentapalvelussa voit myös arvioida tavarasta kannettavat tullit ja verot. Laskentapalvelua täydennetään, kun tuonnin ilmoittaminen uudistetaan.

Fintaric korvaa myöhemmin kokonaan Tullin nettisivuilla julkaistavan käyttötariffin, jota toistaiseksi voi käyttää tämän palvelun rinnalla. Jo nyt voit tulostaa Fintaricista tarvitsemasi käyttötariffin osiot.

Fintaric-palveluun pääset Tullin asiointipalveluiden kautta, eikä sen käyttäminen vaadi tunnistautumista. Palvelu on saatavilla suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi.

Fintaricin tiedot saa myöhemmin myös koneluettavassa muodossa jakelupalvelun kautta. Tiedotamme tämän jakelupalvelun käyttöönoton ajankohdasta erikseen.

Fintaric on ensimmäinen osa mittavaa tulliselvitysjärjestelmän uudistusta.

Lisätietoja: Tullineuvonta

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet