Hyppää sisältöön

Esittämisilmoitukset Ahvenanmaan ja Manner-Suomen välisessä kaupassa annettava sähköisesti 18.6.2018 alkaen

Julkaisuajankohta 11.6.2018 8.16
Tiedote

Tullin vaatiman tavaroiden lähtemistä ja saapumista koskevan ilmoituksen, eli tavaroiden esittämisilmoituksen, Ahvenanmaan ja Manner-Suomen välisessä kaupassa on voinut antaa 1.1.2018 lähtien täyttämällä sähköisen Webropol-lomakkeen. Toistaiseksi sähköinen ilmoittaminen on ollut vaihtoehto ilmoituksen lähettämiselle sähköpostitse. Nyt sähköistä lomaketta on jonkin verran uusittu. Uusi lomake otetaan käyttöön 11.6.2018, ja sen käyttäminen esittämisilmoituksissa tulee pakolliseksi 18.6.2018 lähtien.

Ilmoittaja voi tulostaa antamansa ilmoituksen PDF-muodossa tai lähettää sen haluamaansa sähköpostiosoitteeseen.

Myös tuonti- ja vienti-ilmoituksen tiedot on voinut antaa sähköisesti, jos tuoja on merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin tai jos tuonti-ilmoituksen antaa edustaja, joka on Tullin veroraja-asiakas. Tällaisissa tapauksissa ilmoitukseen täytyy liittää kuljetusasiakirja, esimerkiksi rahtikirja. Jos tavaraeriä on useampia, jokaisesta tavaraerästä ei tarvitse antaa tietoja erikseen, vaan ilmoitukseen voi liittää kuljetusasiakirjaksi tavaraluettelon, jossa on Tullin vaatimat tiedot jokaisesta tavaraerästä. Tavaraluettelon käyttö kuljetusasiakirjana edellyttää kuitenkin Maarianhaminan tullin antamaa lupaa. Postilähetyksissä Webropol –lomaketta ei voi käyttää.

Jos ilmoituksen antaminen sähköisesti ei teknisen ongelman vuoksi ole mahdollista, voi ilmoituksen lähettää sähköpostitse Maarianhaminan tulliin osoitteeseen webro-aland(at)tulli.fi.  Sähköpostilla ilmoittamiseen 18.6.2018 jälkeen on pyydettävä lupa Maarianhaminan tullilta.

Tarkempia tietoja asiasta antaa Maarianhaminan tulli, p. 0295 52 333.

Asiakastiedotteet