Hyppää sisältöön

EORI-numero pakolliseksi kaikissa vienti-ilmoituksissa

Julkaisuajankohta 28.11.2019 11.08
Tiedote

Jatkossa kaikilla suomalaisilla viejillä ja niiden valtuuttamilla edustajilla pitää olla EORI-numero voidakseen antaa vienti-ilmoituksia. Samalla tavoin jälleenviejien ja toiseen EU-jäsenmaahan sijoittautuneiden viejien on ilmoitettava vienti-ilmoituksissa EORI-numeronsa. Ainoastaan yksityishenkilön ei tarvitse olla vienti-ilmoitusta antaessaan EORI-rekisteröitynyt. EORI-numeron ilmoittaminen kaikissa vienti-ilmoituksissa tulee pakolliseksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana vuonna 2020.

Tarkista yrityksesi EORI-numero

Voit jo nyt tarkistaa yrityksesi EORI-numeron voimassaolon EU:n palvelussa. Suomalaisen EORI-numeron voit tarkistaa syöttämällä hakukenttään maakoodin FI + y-tunnuksen. Vastaavasti ulkomaalaisen yrityksen EORI-numeron voimassaolon saat tarkistettua syöttämällä maakoodin ja EORI-numeron. Jos yrityksesi EORI-numero on voimassa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Miten EORI-numeroa haetaan?

Nykyään suomalaisten yritysten pitää ensin hakea EORI-numeroa Tullin asiointipalvelussa. Sen jälkeen kun yritys on saanut EORI-numeron, se voi hakeutua myös viennin rekisteröidyksi asiakkaaksi, jolloin sen tiedot lisätään Tullin asiakasrekisteriin. Muihin EU-maihin sijoittautuneiden yritysten pitää hakea EORI-numeroa omasta jäsenmaastaan ennen viennin aloittamista. EU:n ulkopuolelle sijoittautuneiden yritysten taas on edelleen haettava EORI-numeroa lomakkeella. Lue lisää EORIsta Tullin nettisivuilla.

Lisätietoja: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet