Hyppää sisältöön

Anna tullivarastoinnin ilmoituksesi sähköisesti ensimmäisten joukossa

Julkaisuajankohta 13.11.2018 13.00
Tiedote

Tullivarastoinnin ilmoittaminen muuttuu sähköiseksi vuoden 2019 aikana. Voit antaa ilmoituksen Tullin uuteen tulliselvitysjärjestelmään joko nettipalvelun kautta tai suorana sanoma-asiointina yrityksen omasta järjestelmästä. Alkuvaiheessa sähköinen ilmoittaminen on mahdollista vain pilotointiin valituille yrityksille.

Jos yrityksesi toimialaan kuuluu tullivarastointi-ilmoittaminen, ilmoittaudu mukaan pilotointiin. Pyydämme ilmoittautumaan netti-ilmoittamisen pilotointiin 30.11.2018 mennessä ja sanoma-asioinnin pilotointiin 21.12.2018 mennessä. Lähetä vapaamuotoinen ilmoittautuminen sähköpostiimme UCC(at)tulli.fi.

Alustavien suunnitelmien mukaan:

  • nettipalvelu aukeaa pilottiyrityksille helmikuussa 2019 ja kaikille maaliskuussa 2019
  • sanoma-asioinnin pilottiyritysten testaus ja tuotannon pilotointi tapahtuvat loppukeväällä 2019.

Sanoma-asiointi testataan suoran sanoma-asioinnin sanomailmoittajien (yritys, joka muodostaa ja välittää sanomat itse) ja palveluntarjoajina toimivien yritysten kanssa.

Pilottiyrityksille tarjotaan yritysneuvontaa ennen sähköisen ilmoittamisen aloittamista, ja ne saavat tukea testauksen aikana ja tuotannon aloituksessa. Tulli valitsee netti-ilmoittamisen pilottiyritykset 21.12. mennessä ja sanoma-asioinnin pilottiyritykset tammikuun 2019 aikana. Etusijalla ovat Tulli+ -asiakkaat. Pilotointi edellyttää, että Tulli on uudelleen arvioinut yrityksen tullivarastoinnin luvan.

Tiedotamme tullivarastoinnin sähköisen ilmoittamisen aikataulusta lisää joulukuussa.

Lisätietoa:

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet