Yleisvakuuslupa

Jos yritys on Tullin asiakas ja haluaa käyttää toiminnassaan yleisvakuutta, on sillä oltava yleisvakuuslupa. Lupa kattaa kaikki tullimenettelyt, jotka vaativat yleisvakuuden käyttöä. Yleisvakuusluvan saadakseen yrityksen pitää täyttää yleisvakuusluvan yleiset ehdot, kuten olla sijoittautunut unionin tullialueelle. Yleisvakuuslupa korvaa aiemman rekisteröidyn luottoasiakkaan luvan sekä passitusyleisvakuusluvan.

Yleisvakuus voi olla kansallinen tai EU-laajuinen. Kansallinen yleisvakuus on voimassa vain Suomessa. Siihen voidaan yhdistää maahantuonnin, erityismenettelyiden (pois lukien passitus) ja väliaikaisen varastoinnin vakuudet. Kansallisessa lainsäädännössä säädettävä merenkulkumaksujen vakuus ei vaadi yleisvakuuslupaa, mutta se voidaan yhdistää yleisvakuuteen.

EU-laajuinen vakuus voidaan antaa maahantuonnin, erityismenettelyiden, passituksen ja väliaikaisen varastoinnin vakuudeksi, ja sitä voidaan käyttää useammassa kuin yhdessä EU:n jäsenvaltiossa.

Yleisvakuuslupaan liittyvät vakuusluokat ovat tullivelalle AA ja AB ja tullivastuulle BA, BB, BC ja BD. Uudet vakuusluokat korvaavat aiemmat rekisteröidyn luottoasiakkaan sekä passitusyleisvakuusluvan yhteydessä käytetyt vakuusluokat AF.

                            

Ota yhteyttä
Vakuudet

Jos haluat kysyä vakuuksista, vakuusluvan hakemisesta tai ilmoittaa asiakastietojen muutoksen, katso yhteystiedot:

Mistä lisätietoja?
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta