Yksittäisvakuus

Yritys voi antaa yksittäisvakuuden Tullin toimipaikassa yksittäisen passituksen tai tuontitapahtuman tulli- ja verovelkaa tai tulli- ja verovastuuta varten. Vakuuden täytyy kattaa koko velan ja vastuun määrä.

Yksittäisvakuus voidaan antaa vapaaseen liikkeeseen luovutuksen, väliaikaisen maahantuonnin, tietyn käyttötarkoituksen sekä sisäisen ja ulkoisen jalostuksen tai passituksen yhteydessä.

Asiakas voi tehdä vakuustalletuksen Tullin toimipaikan kassaan tai tilisiirtona Tullin tilille. Vakuustalletuksen jälkeen asiakas allekirjoittaa panttaussitoumuksen. Panttaamisella tarkoitetaan vakuustalletuksen (pantin) luovuttamista velkojalle tietyn velan tai mahdollisesti syntyvän velan maksamisen vakuudeksi.

Tavarat voidaan asettaa passitusmenettelyyn tai muuhun tullimenettelyyn vakuustalletuksen ja panttaussitoumuksen allekirjoittamisen jälkeen.

                            

Ota yhteyttä
Vakuudet

Jos haluat kysyä vakuuksista, vakuusluvan hakemisesta tai ilmoittaa asiakastietojen muutoksen, katso yhteystiedot:

Mistä lisätietoja?
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta