Edustajana toimiminen

Edustaja voi toimia suorana edustajana, välillisenä edustajana tai suorana edustajana takaajan vastuulla.

Välillisenä edustajana ja suorana edustajana takaajan vastuulla toimittaessa kaupparekisteriotteella on toimiala-kohdassa oltava maininta huolinta.

Toimiminen suorana edustajana takaajan vastuulla vaatii erityisen yleistakaussitoumuksen. Lisäksi Tulli vaatii edustajalta yhtiökokouksen päätöksen yleistakaussitoumuksen antamisesta, ellei asiakkaan toimialaan sisälly kaupparekisteriotteen mukaan takausten antaminen.

Tullin asiakasrekisteriin suoraksi edustajaksi takaajan vastuulla merkitty asiakas voi tämän lisäksi toimia välillisenä tai suorana edustajana. Välillinen edustaja voi toimia sekä välillisenä että suorana edustajana. Suorana edustajana toimiminen ei edellytä yleisvakuuslupaa eikä suoria edustajia merkitä asiakasrekisteriin.

Toimiessaan sekä takaajan vastuulla että välillisenä edustajana, asiakkaan on ilmoitettava Tullille miten yleisvakuus jaetaan eri edustusmuodoille.

                            

                            

Ota yhteyttä
Vakuudet

Jos haluat kysyä vakuuksista, vakuusluvan hakemisesta tai ilmoittaa asiakastietojen muutoksen, katso yhteystiedot:

Mistä lisätietoja?
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta