Ahvenanmaa

Kun ostaa käytetyn tavaran EU:ssa olevalta yksityishenkilöltä, oletetaan tavaran sisältävän valmistusmaan valmistusvuonna voimassa ollutta arvonlisäveroa. Sen veron määrä kuitataan Suomessa kannettavaa tuonnin arvonlisäveroa vastaan. Veromäärien erotus kannetaan tavaran ostohinnasta. Katso ohje Käytettyjen tavaroiden tuontihuojennus Ahvenanmaan verorajaa ylitettäessä
 


Tullin nettisivuilla kohdassa Lupien hakemuslomakkeet on lomake 1027s. Täytä lomake ja lähetä se sähköisesti osoitteeseen lupakeskus(at)tulli.fi. Tulli lähettää sinulle päätöksen, kun sinulle on myönnetty maksunlykkäystä.


Jos et tiedä, oletko luottoasiakas, voit kysyä asiaa Ahvenanmaan tullista. Pidä yritystunnuksesi saatavilla. Jos olet luottoasiakas, olet myös lähettänyt hakemuksen Tulliin ja saanut luottonumeron.               


Pitää. Rahti sisältyy siihen arvonlisäveron perusteeseen, josta maksat arvonlisäveroa Tullille. Rahdin veroprosentti on sama kuin tavaran veroprosentti.


Lainsäädäntö ei sano mitään siitä, että leasing-tavarat olisivat vapautettuja arvonlisäverosta, kun niitä viedään verorajan yli.


Lokakuussa. Sitä aikaisemmat kaudet ilmoitat käteisasiakkaana. Jos ALA-järjestelmä ei anna sinun tehdä yhteenvetoilmoitusta lokakuusta, ota yhteyttä Maarianhaminan tulliin.


Tavara katsotaan käytetyksi, kun sitä ei enää voida myydä verottomasti, tavallisesti sen jälkeen kun tavaran on omistanut yksityishenkilö tai yritys, jolla ei ole oikeutta tehdä verovähennystä Verohallinnolle annettavassa kuukausi-ilmoituksessa.


Lainsäädäntö ei sano mitään siitä, että omat tavarat tai siirrot päätoimipisteen ja sivutoimipisteen välillä olisivat vapautettuja arvonlisäverosta, kun tavaroita viedään verorajan yli.


Pakettikortin (posti) tai rahtikirjan (rahti).


Kyllä pitää, sillä verorajanumero myönnetään yritystunnuksittain. Tee uusi hakemus lomakkeella 580s.


Toimituspäivä määrää ensi sijassa mihin kauteen toimitus kuuluu. Jos toimituspäivä ei ole tiedossa, voi toimituksen ilmoittaa laskun päiväyksen mukaan.


Jos hyvityslasku koskee saman kuukauden aikana tapahtunutta ostoa, merkitään tapahtuma veroilmoituksessa kahdelle riville, yksi rivi ostolle (+) ja yksi hyvitykselle (-).Jos palautus on tapahtunut eri kuukautena kuin myynti, ei siitä voi tehdä vähennystä veroilmoituksessa.


Jos et ole pääkäyttäjä, tarkista, että sinulla on oikeus tehdä tulliselvityksiä Katso-tunnuksellasi. Ole yhteydessä Verohallintoon, joka hallinnoi Katso-tunnuksia.


Verohallinnolla on ohje verottamasta myynnistä Ahvenanmaalle. Verorajanumero on Tullin antama luottonumero. Jos myyjällä eikä vastaanottajallakaan ole verorajanumeroa, lähetys käsitellään käteislähetyksenä ja vastaanottajan täytyy maksaa arvonlisävero Tullille ennen kuin hän saa tavaran haltuunsa. Myyjä lähettää tavaran pakettikortilla (posti) tai rahtikirjalla (rahti) Ahvenanmaalle.


Jätä hakemus lomakkeella 971s Maarianhaminan tulliin kolmen kuukauden kuluessa, jos kysymyksessä on postimyyntifirmalta ostetun tavaran palautus. Muista antaa selvitys tapahtuneesta. Linkki oikaisuun


Ole yhteydessä myyjään ja pyydä arvonlisäverotonta laskua. Verorajan ylittävissä myynneissä lähetyksen arvonlisävero pitää maksaa Tullille.


Verohallinnolla on ohje verottomasta myynnistä Ahvenanmaalle. Ole etukäteen yhteydessä myyjään ja kysy, voitko saada arvonlisäverottoman laskun. Tavaroiden saavuttua Ahvenanmaalle maksat arvonlisäveron Tullille tavaroiden arvonlisäverottomasta hinnasta lisättynä mahdollisella rahdilla.


Jos auto on rekisteröity Ahvenanmaalla /Manner-Suomessa, kannetaan mahdollisesti vain arvonlisävero. Katso Tullin ohje käytetyistä tavaroista.


Huomioi nämä

Lisää aiheesta
Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta